Zo srdca Ti ďakujem, neznámy darca krvi, ďakujú ľudia v novej online kampani VšZP (VIDEO)

Zo srdca Ti ďakujem, neznámy darca krvi, ďakujú ľudia v novej online kampani VšZP (VIDEO) Reprofoto youtube VšZP

Pandémia obmedzila vykonávanie mobilných odberov a zásoby krvi v národných transfúznych staniciach sa znížili. Všeobecná zdravotná poisťovňa preto pripravila online kampaň Valentínske odkazy, ktorá je poďakovaním existujúcim darcom krvi a inšpiráciou pre tých, ktorí sa darcami môžu stať, aby neváhali a pomohli doplniť zásoby tejto vzácnej tekutiny.

„Podporu darcovstva krvi v najväčšej zdravotnej poisťovni považujeme za mimoriadne zásadnú. V poistnom kmeni VšZP máme najviac darcov krvi z celého Slovenska, aj preto je pre nás česť byť v radoch ich podporovateľov. V spolupráci s Národnou transfúznou službou by sme ich radi aj prostredníctvom kampane: „Zo srdca Ti ďakujem, neznámy darca krvi,“ ocenili a vyslovili im úprimnú vďaku,“ povedala Dominika Šulková, riaditeľka marketingu a komunikácie VšZP.

Spot pripravila kreatívna agentúra MullenLowe GGK. „Téma darcovstva krvi je z kreatívneho pohľadu náročná najmä v tom, že sme ju už všetci videli stokrát uchopenú rôznymi spôsobmi. Náš pohľad na danú tému vnímame ako originálny v tom, že sme ju napojili na valentínske obdobie, kedy si ľudia navzájom posielajú láskyplné pozdravy,“ priblížil Vlado Slivka, kreatívny riaditeľ agentúry MullenLowe GGK. Insightom kampane je, že človek, ktorý potrebuje darovanú krv, vlastne ani nevie, komu sa má poďakovať, keďže ide o anonymnú záležitosť. „Tým pádom vlastne en bloc ďakujeme všetkým neznámym darcom krvi a zároveň tým pozývame ďalších vykonať tento šľachetný skutok,“ dodáva Vlado Slivka.

Spot môžte vidieť na sociálnych sieťach a v online priestore.

Na podporu kampane VšZP pripravila od 14. do 20. februára 2022 aj špeciálnu výzvu na sociálnych sieťach. „Budeme v nej ľudí vyzývať k vlastným svedectvám o darcovstve. Zapojiť sa môžu všetci – darcovia, prijímatelia krvi, lekári či pacienti. Chceme vyzbierať emotívne vyznania a dôležité odkazy pre darcov, ale aj obdarovaných. Motiváciou pre zapojených má byť predovšetkým možnosť verejne prispieť do diskusie o darcovstve krvi a inšpirovať k tejto mimoriadne dôležitej aktivite aj ďalších ľudí. Troch z nich odmeníme atraktívnymi cenami,“ doplnila Petra Matejka, manažérka oddelenia marketingu a nových médií VšZP.

 

VIZITKA KAMPANE
Kampaň: Valentínske odkazy
Klient: VšZP
Kreatívna agentúra: MullenLowe GGK
Creative direction: Vlado Slivka
Art direction: Timotej Kelecsényi
Copy writting: Vlado Slivka, Vlado Križan
Strategic management: Róbert Cyprich
Production management: Jozef Hupka
Account management: Marta Sekerková, Eva Pucherová
Produkcia: MullenLowe GGK
Hudba kampane: Beauty Within – Justin Breame

Klient: VšZP 
Dominika Šulková, riaditeľka marketingu a komunikácie
Petra Matejka, manažérka marketingu a nových médií
Sandra Miskolcziová, brand manažér