Paulus a Ihnačák budú bojovať - na stránkach Lidlu

Paulus a Ihnačák budú bojovať - na stránkach Lidlu

Koncom augusta sa v médiách a na bilboardoch objavil teasing „Paulus vs. Ihnačák". Spoločnosť Lidl sa dnes ku kampani oficiálne prihlásila, kampaň bude pokračovať kulinárskym súbojom.Kampaň mal už retazec napríklad v Poľsku.

 


„Ide o česko-slovenský kulinársky súboj známych šéfkuchárov Romana Paulusa a Marcela Ihnačáka, ktorí predstavia vlastné recepty zo sortimentu spoločnosti Lidl," oznámila spoločnosť. Obchodný reťazec chce takouto formou inšpirovať ľudí, „aby varili doma chutnejšie, zdravšie, jednoduchšie a za skvelé ceny."

 

Súboj kuchárov sa bude odohrávať nie v televízii ale na novej internetovej stránke www.kuchynalidla.sk. V súboji kuchárov predstavia Roman Paulus a Marcel Ihnačák každý týždeň svoj vlastný recept, ktorého základ bude tvoriť vybraná surovina z ponuky Lidl. Ingrediencie budú v danom týždni označené cenovkami s motívmi oboch kuchárov.

Novovytvorená stránka obsahuje recepty a videá oboch kuchárov, rady a triky na spracovanie surovín či prípravu jedál. Stránka je interaktívna, ale akákoľvek aktivita v podobe hlasovania, likovania je podmieneá registráciou na FB stránke Lidlu.

Lidl odštartoval kampaň – najprv teasingovou kampaňou. Od 27. augusta boli v médiách rozhlasové a televízne spoty, inzercia, bilbordy.
Prezentácia samotného súboja kuchárov štartuje 18. septembra ďalšími marketingovými aktivitami - každý týždeň nasadzuje spoločnosť nový televízny spot a reklamu v médiách.
Súčasťou súboja kuchárov je aj reprezentatívny prieskum o stravovacích návykoch Slovákov a Čechov. „Výsledky prieskumu hovoria, že väčšina Slovákov varí doma, preto sme sa rozhodli ponúknuť im inšpiráciu. Naším cieľom je povzniesť každodennú rutinu varenia na zábavu, ponúknuť iný pohľad na gastronómiu, ktorá stojí na štyroch základných princípoch – chutne, zdravo, jednoducho a za skvelú cenu," povedal Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl

Roman Paulus: Šéfkuchár hotela Alcron prišiel z pražského hotela Hilton, kde pôsobil ako Sous Chef reštaurácie Czech-House Grill & Rotisserie. Má mnoho skúseností zo zahraničia - pôsobil v Londýnskom hoteli Savoy, pol roka strávil na zaoceánskej lodi Queen Elisabeth II na ceste okolo sveta
Marcel Ihnačák: Už ako 23-ročný sa stal šéfkuchárom luxusnej pražskej reštaurácie Století – tu varil pre prezidentov Vyšehradskej skupiny, Karla Gotta, Seana Conneryho či Calvina Kleina. V roku 2003 pôsobil v londýnskej reštaurácii Pied-á-Terre ocenenej dvoma michelinskými hviezdami. Dva roky varil v reštaurácii Jamieho Olivera ako Sous Chef.