Reklama, z ktorej vykvitnú lúčne kvety (FOTO)

Reklama, z ktorej vykvitnú lúčne kvety (FOTO) Foto: BILLA

Predstavte si reklamnú kampaň v niektorej z predajní obchodného reťazca BILLA. Reklamné nosiče vyzerajú takmer ako vždy, skrývajú však v sebe život. Špeciálny papier, z ktorého sú nosiče vyrobené, je plný semiačok farebných lúčnych kvetov, ktoré čakajú na zasadenie. Reklamná agentúra POS Media Slovakia vymyslela túto kampaň práve pre spoločnosť Upfield, konkrétne pre značku RAMA, nakoľko majú spoločný cieľ, ktorým je vybudovanie udržateľného podnikania. Reklamná kampaň značky RAMA prebehla v máji na predajniach BILLA po celom Slovensku. Po jej ukončení, v piatok 17. júna 2022, vybraní zamestnanci z BILLA, POS Medie a Upfieldu vysadili reklamné nosiče pred predajne BILLA v bratislavskej Petržalke, vo Zvolene a v Košiciach.

Zabudnite na zažité predstavy o plastových reklamných nosičoch, ktoré sa po skončení kampane len vyhodia a zaťažujú tým planétu. Predstavte si nosiče, ktoré sa vedia znovu použiť a tým pádom nespôsobujú žiaden odpad. Pre reklamnú agentúru POS Media Slovakia je ekologický a udržateľný prístup jedným z hlavných podnikateľských cieľov a preto sa stále snaží vymýšľať nové spôsoby ako zmeniť svoje nosiče nie len na ekologické, ale aj na udržateľné. Projekt „SLOVENSKO ROZKVITÁ!“ je jedným zo spôsobov ako sa môže reklamný nosič znovu využiť a dokonca aj chrániť životné prostredie.
Foto: BILLA

Pre Upfield a jeho značky ako RAMA, Flora, ProActiv, Hera, či Violife je mimoriadne dôležité aby boli produkty vyrobené z ingrediencií pochádzajúcich z prírody a jednoduchými procesmi. Preto sa napríklad produkty značky Rama pýšia označením Clean label, čo znamená, že obsahujú 100% prísad z prírodných zdrojov. Sú bez konzervantov, umelých prísad a farbív. Neobsahujú čiastočne hydrogenované oleje a transmastné kyseliny, ktoré sú škodlivé pre ľudské zdravie. RAMA margaríny, pre ktorú bola kampaň vymyslená, majú dokonca o 70% menší dopad na klímu ako klasické maslo, potrebujú o ½ menej vody a vyžadujú o 2/3 menej pôdy.1 Najnovšie má RAMA v ponuke aj 100% rastlinný produkt a to 100% rastlinnú alternatívu masla, práve na ktorú bola kampaň zameraná.

Ekologický a udržateľný prístup už nie je len trend, ale nutnosť. Tri spoločnosti sa spojili pre dobrú vec a vymysleli nový ekologický projekt.

Foto: BILLA

V BILLA Slovensko sa taktiež venujú otázke ekológie a udržateľnosti už celé roky. Napríklad chladiace zariadenia v predajniach, v ktorých sú umiestnené aj RAMA margaríny, sú ekologické. To, že z nich neuniká žiaden vzduch šetrí elektrickú energiu a udržuje tovar dlhšie čerstvý. BILLA ich zaviedla ako prvý obchodný reťazec na Slovensku a  vďaka tomu znížila náklady na elektrickú energiu v priemere o 15 % na každej predajni a na vykurovanie o 18 %. V BILLA sú otvorení všetkým nápadom a projektom, ktoré by mohli chrániť životné prostredie. „V BILLA sme nadšení z nápadu, že aj takú bežnú súčasť predajne, akou sú reklamné nosiče, je možné ďalej využiť ekologickým spôsobom. Vďaka tomuto, doslova rozkvitnutému projektu, bude okolie troch našich predajní v bratislavskej Petržalke, Zvolene a v Košiciach na prvý pohľad krajšie, čo určite ocenia nielen naši zákazníci, ale aj okoloidúci ľudia,“ uviedla Denisa Pernicová, marketingová riaditeľka BILLA.  

Foto: BILLA
„Sme veľmi vďační spoločnostiam Upfield a BILLA za ich spoluprácu pri tomto krásnom projekte. Takmer každou vykonanou činnosťou človek v dnešnej dobe zanecháva za sebou odpad. Použité veci sa vyhadzujú, čím sa znečisťuje životné prostredie. Myslím si, že je veľmi dôležité ľuďom ukazovať, že sa to dá aj inač. Že existuje veľmi veľa spôsobov ako použité veci znovu využiť, alebo správne recyklovať tak, aby neboli takou záťažou pre planétu,“ uzavrela Barbora Šebeková, marketingová špecialistka POS Media Slovakia.