Kofola prináša Láskyplný piatoček a pre zamestnancov deň voľna na lásku (VIDEO)

Kofola prináša Láskyplný piatoček a pre zamestnancov deň voľna na lásku (VIDEO) Foto: Kofola

Spoločnosť Kofola s kampaňou s názvom Láskyplný piatoček všetkým zamestnancom daruje Láskyplný piatoček alebo deň voľna na lásku.

Láska je už roky neodmysliteľnou súčasťou DNA Kofoly. Slogan „Keď ju miluješ, nie je čo riešiť“ sa stal jedným z kľúčových atribútov značky. Svojimi krokmi a kampaňami navyše firma dokazuje, že je pre ňu úplne kľúčové robiť marketing založený na autenticite. „My tomu hovoríme hmatateľný marketing. Ten nielen posilňuje značku a jej predaje, ale hlavne prispieva k pozitívnym zmenám v spoločnosti,“ uvádza Pavol Chalupka, marketingový riaditeľ Kofoly ČeskoSlovensko. „Je to štýl, ktorým sme sa rozhodli v Kofole žiť a ktorý už niekoľko rokov odrážajú naše kampane,“ vysvetľuje Chalupka.

„Práve láska to dnes nemá ľahké a potrebuje našu pomoc, ako potvrdil aj exkluzívny prieskum, ktorý sme realizovali v marci 2023 v spolupráci s agentúrou Go4insight*. Vyšlo z neho, že väčšina párov má na svoju polovičku priemerne menej ako 2,5 hodiny denne,“ hovorí Dominika Múdra z agentúry Wiktor Leo Burnett, ktorá stála pri vzniku konceptu kampane. Kofola sa preto rozhodla zaviesť Láskyplný piatoček. Všetkým svojim zamestnancom umožňuje čerpať deň voľna navyše práve na to, aby ho strávili so svojou partnerkou či partnerom, prípadne na hľadanie lásky.

„Stále sa hovorí o pojme „work-life balance“, ale ja verím, že je načase začať sa rozprávať o „work-love balance“. Láska nie je raketová veda, ale je potrebné sa o ňu poriadne starať. A som rád, že náš prístup zaujal aj ďalších majiteľov firiem, s ktorými sa rozprávame o zapojení,“ dodáva majiteľ a šéf Kofoly Jannis Samaras.

Kampaň Láskyplný piatoček je zároveň prvým krokom v novej stratégii značky Kofola, ktorá Kofolu posúva od prezentácie lásky a zamilovanosti v televíznych spotoch do reálneho kontextu. „Ľudia o svojich vzťahoch stále viac premýšľajú a je pre nich dôležité, aby sa o ne v dnešnom rýchlom a zložitom svete starali. Staviame preto na autenticite a v kampani využívame osobnosti, ktoré majú k láske čo povedať,“ vysvetľuje Lenka Tenglerová, senior brand manažérka Kofoly. „Na odbornom zastrešení témy partnerským vzťahov spolupracujeme na Slovensku aj s psychologičkou a vzťahovou poradkyňou Veronikou Ragan. Spoty k Láskyplnému piatočku zasadzujeme do reálneho prostredia a zobrazujeme v nich autentické momenty z každodenného života. V hlavných úlohách navyše vystupujú herci, ako napríklad Alžběta Malá a Jiří Chadraba, ktorí tvoria pár aj v reálnom živote,“ dopĺňa Tenglerová.

Súčasťou kampane je aj stránka www.laskyplnypiatocek.sk, na ktorom si každý môže otestovať, ako je na tom so starostlivosťou o svoju polovičku. K dispozícii je aj originálna žiadosť o deň voľna, ktorú môžu ľudia poslať svojim zamestnávateľom. Na zapojenie ďalších firiem a podporu myšlienky osobne vyzýva aj generálny riaditeľ Kofoly ČeskoSlovensko Daniel Buryš.

Vizitka kampane:

Klient: Kofola ČeskoSlovensko a.s. – Ľubica Mieresová a Lenka Tenglerová
Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Associate Strategy Director: Dominika Múdra  
Associate Creative Director: Kristína Pavlendová 
Creative Director: Peter Kačenka, Štefan Andrejco  
Art Director Senior: Martina Mihálová  
Graphic Designer: Viktória Bitterová, Gabriel Jakubkovič  
Copywriter: Patrícia Al-Hadi 
Account Director: Eva Kučerová  
Account Manager: Andreas Imrich  
Account Executive: Klára Bičejová  
Web Development: Dataconcept  
Produkcia: Leopard Production 
PR podpora: agentúry AC&C Public Relations (CZ) a 1st CLASS AGENCY (SK).

*Výskum Go4insight pre spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko, marec 2023, 1 000 českých a 1000 slovenských respondentov