Účinná kampaň proti vysokej rýchlosti z Nového Zélandu

Účinná kampaň proti vysokej rýchlosti z Nového Zélandu

Aby bola reklama na bezpečnosť na cestách účinná, zvyčajne je aj šokujúca. Jedna z tohto druhu je aj nová neobvyklá kampaň vlády Nového Zélandu proti vysokej rýchlosti s názvom Rýchlosť a chyby.

 

 

V jednoduchom príbehu ide po prázdnej ceste vyššou rýchlosťou auto, ktoré riadi mladý muž v obleku, ktorého nenapadne, že by mohol mať na ceste kolíziu. Z bočnej cesty vyjde auto s otcom, ktorý na zadnom sedadle vezie malého syna a má pocit, že stihne vojsť na cestu ešte pred príchodom auta. Záber sa tesne pred križovatkou zastaví. Ukáže na okamih oboch mužov a veľkú ľútosť v ich očiach aj slovách, a smutne potom pokračuje kolíziou.
To, že kampaň je účinná dosvedčuje aj jej počet zobrazení. Za štyri dni (od štartu kampane) je ich takmer 4 milióny.

Kampaň je cielená je na ľudí, ktorí sa pri ceste cítia komfortne, prekračujú rýchlosť mierne s pocitom, že jazdia bezpečne a že sú zdatní šoféri. „Osoba môže byť dobrý vodič, ale nemôže poprieť, že ľudia robia chyby. A v živote, sú chyby časté. Zvyčajne sa môžme poučiť z našich chýb, ale nie pri jazde - tu je výnimka. Dokonca aj najmenšia chyba na ceste nás môže stať život, alebo život niekoho iného," vysvetľuje zadávateľ reklamy.