Školák prednáša vulgárneho Rytmusa

Školák prednáša vulgárneho Rytmusa

"Čo ti je.e, čo ti je.e, na gebuľu ti to je.e..." prednáša školák text piesne Rytmusa, a pateticky sa pozerá po miestností s porotou, divákmi aj rodičmi.

 

 

S Hviezdoslavovho Kubína je Vrbovského Moloch. Prednáša sa pred bustou Hviezdoslava, ktorý má však podobne ako Patrik "Rytmus" Vrbovský okuliare a  reťaz až na koberec. V porote sedí vydavateľ Koloman Kertész Bagala, prežúva za stolom chlebíčky aj publicista Michal Havran ml. a mame v hľadisku od dojatia tečú slzy.

Krátke video s chlapcom, ktorému podľa diskusie na webe dokonca aj niektorí uverili, že to prednáša vážne, je kampaň online obchodu s knihami Gorila.sk so sloganom: „Odovzdajme deťom lepšiu slovnú zásobu. Viac kníh, viac rozumu."

Rytmus bol inšpiráciou aj v kampani Tatra banky. Na rozdiel od nej, v novej kampani Gorila.sk spevák nie je vzorom, ale skôr výstrahou.

Kampaň končí, keď ocenený chlapec hodí o zem zarámovaný diplom. Podobný, ale výrazne šokujúcejší záver, bol pred dvomi rokmi v kampani českej licenčnej rady, ktorá slúžila ako výstraha pred násilím na obrazovke. Chlapec vtedy v atmosfére gratulácií pri oslave narodenín, vzal nôž a vyzúril sa na torte aj na plyšovom medvedíkovi.

Autorom vtipnejšej kampane pre Gorila.sk je agentúra Respect APP a copywriterom aj samotný Patrik Vrbovský. Rovnaký tím - Respect APP, Gorila.sk a Patrik Vrbovský - stál za kampaňou online kníhkupectva aj v roku 2009, keď Rytmus recitoval Pavla Országha Hviezdoslava, Sama Chalupku a Janka Kráľa.

 Kampaň je vytvorená ako virálne video a šíri ju aj samotný spevák.


Klient: Gorila.sk / Arara.cz
Kreatívny riaditeľ / Art Director: Róbert Slovák
Copywriter: Lenka Slovák Bónová, Patrik Vrbovský

Réžia: Marián Čembický