Trump vraj sľuboval novinárom dary za priaznivé informácie

Trump vraj sľuboval novinárom dary za priaznivé informácie Reprofoto NBC

Novozvolený prezident Donald Trump pred voľbami ponúkal novinárom dary, aby priaznivo informovali o jeho volebnej kampani. Napísala to moderátorka televízie Fox News Megyn Kellyová v knihe memoárov, ktorá má vyjsť v utorok. Kellyová mala pred voľbami s Trumpom niekoľko konfliktov, pri ktorých prezidentský kandidát novinárku hrubo urazil.

"Nebola som jedinú novinárkou, ktoré Trump ponúkal dary, očividne preto, aby si zaistil pozitívne informácie," napísala Kellyová. Newyorský magnát jej údajne ponúkal bezplatný pobyt v jednom zo svojich hotelov, iným sľuboval chválu a uznanie. "Je to mazané, pretože médiá sú plné ľudí, ktorých ego potrebuje pohladiť," napísala.

Kellyová v auguste moderovala prvú verejnú debatu Trumpa s Hillary Clintonovou, ktorú otvoril otázku ohľadom vulgárnych poznámok republikánskeho kandidáta na adresu žien. Deň pred debatou údajne telefonoval Trump vedenie televízie Fox News s otázkou, či skutočne bude prvá otázka ostro namierená proti nemu. "Ako to vedel? Bolo to divné," uviedla Kellyová.

V inej časti knihy píše novinárka o tom, že "istí televízny moderátori" sa vopred s Trumpom dohadovali na tom, že je občas bude kritizovať, aby ich stanovisko vyzeralo objektívne. Žiadne novinárov ani žiadne médiá nemenovala.