Odevná spoločnosť American Apparel vyhlásila druhýkrát bankrot

Americký odevné reťazec American Apparel vyhlásil už druhý bankrot počas trinástich mesiacov. Firma zameraná na módu pre mladých ľudí, ktorá sa preslávila kontroverzné reklamou a sexuálnymi škandálmi svojho riaditeľa DoVa Charneya, mala problémy so stratami. Teraz hľadá kupca a vedie aktívne rokovania s kanadskou Gildan Activewear. Svoje obchodné domy zatiaľ nezavrela, vyplýva z dokumentov určených súdu.

Firma vyhlásila prvý bankrot v októbri 2015 a požiadala o súdnu ochranu pred veriteľmi. V tomto roku sa z bankrotu dostala s pomocou hedgeového fondu Monarch Alternative Capital. Predaj ale ďalej klesal, pretože firma ponechala drahú výrobu v Spojených štátoch. Minulý týždeň podnik oznámil, že sa stiahne z britského trhu.

Spoločnosť Gildan Activewear ponúkla 66 miliónov USD za značku a zásoby tovaru. Predajne spoločnosti ale prevziať nechce.

Dnešným oznámením sa American Apparel zaradil k ďalším americkým predajcom módy pre mladých, ktorí nedokázali pružne zareagovať na meniace sa nákupné zvyky a rastúcu konkurenciu.