BBC vyhlásila športové osobnosti roka

Tenista Andy Murray sa stal druhýkrát za sebou britskou športovou osobnosťou roka. Anketu BBC ovládol celkovo tretíkrát v kariére, čo sa doteraz žiadnemu športovcovi nepodarilo. Dvadsaťdeväťročný Škót, ktorý sa tento rok prebojoval na prvé miesto svetového rebríčka, si ocenenie vyslúžil okrem iného aj druhým triumfom vo Wimbledone, obhajobou zlatej olympijskej medaily a víťazstvom na Turnaji majstrov.

Doteraz sa Murray, ktoré prvý raz anketu vyhral v roku 2013 po svojom premiérovom wimbledonskom triumfe, delil o čelo historických tabuliek s boxerom Henrym Cooperom a pilotom F1 Damonom Hillom a Nigelom Manselom.

Druhé miesto v tradičnej ankete tento rok obsadil dvadsaťosemročný triatlonista Alistair Brownlee, ktorý vyhral olympijský zápas v Riu de Janeiro pred bratom Jonathanom. Tretí skončil jazdec Nick Skelton, ktorý v Riu ovládol ako prvý Brit v histórii parkúr jednotlivcov a v 58 rokoch sa stal druhým najstarším britským olympijským víťazom.

Tímom roka bol vyhlásený víťaz futbalovej Premier League Leicester, jeho taliansky kouč Claudio Ranieri získal ocenenie Tréner roka. Zahraničnou športovou osobnosťou sa stala americká gymnastka Simone Bilesová.