J.K. Rowlingová pracuje na ďalších dvoch knihách

Autorka ságy o Harrym Potterovi J.K Rowlingová oznámila, že pracuje na ďalších dvoch knihách. Jednu z nich píše pod pseudonymom Robert Galbraith, druhú pod vlastným menom. Uviedla to dnes na svojom twitterovom účte.

Na smršť otázok, ktorá nasledovala po zverejnení tweetu, Rowlingová reagovala iba vyhlásením, že nepíše pokračovanie románu o Newtovi Scamanderovi, hrdinovi knihy Fantastické zvery a ich výskyt. Viac o chystaných knihách neprezradila, špekuluje sa však, že nový román bude o Harry Potterovi.

Hoci Rowlingová v roku 2007 uviedla, že Harry Potter a Dary smrti bude záverečným dielom ságy o čarodejníckom učňovi, nedokáže sa podľa denníka The Guardian autorka s okuliarnatým chlapcom rozlúčiť. V roku 2015 vydala dvojdielnou divadelnú hru Harry Potter a prekliate dieťa, ktorú označila za "ôsmeho Harryho Pottera". Hlavným protagonistom hry, ktorá sa vypredala pár hodín po tom, čo išli vstupenky do predaja, je Harryho syn Albus.

Okrem prekliateho dieťaťa bol tento rok uvedený aj film Fantastické zvery a ich výskyt, natočený podľa knižnej predlohy. Žiadna kniha však Rowlingovej nevyšla už od októbra 2015, kedy pod pseudonymom Robert Galbraith vydala tretie pokračovanie knižnej série o Comoranovi Strikeovi.

Kedy môžu fanúšikovia počítať s vydaním kníh, Rowlingová nespresnila. "V súčasnej dobe nie sú detailné informácie ohľadom obsahu alebo dátumu vydania budúcich kníh," okomentoval aktuálny stav autorkin hovorca.