Zomrel prvý manažér skupiny The Beatles Allan Williams

Vo veku 86 rokov v piatok zomrel prvý manažér legendárnej britskej hudobnej skupiny The Beatles Allan Williams. Na twitteri to oznámil liverpoolsky klub Jacaranda, ktorého bol Williams zakladateľom.

"Dnes (v piatok) vo veku 86 rokov zomrel náš zakladateľ a muž, ktorý objavil Beatles. Allan Williams, budeš nám chýbať," stojí na klubovom twitteri. Na facebooku klub napísal, že mu Williamsov odkaz umožňuje byť v srdci liverpoolskej hudobnej scény už takmer 60 rokov. Williams klub Jacaranda v meste na severozápade Anglicka založil v roku 1957.

Williams bol prvým manažérom britskej skupiny The Beatles. Jeho zásluhou sa dostala v roku 1960 na koncert v severonemeckom Hamburgu, ktorý bol pre budúcu kariéru "chrobákov" zásadný. S legendárny kapelou vtedy ešte v zložení John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best a Stuart Sutcliffe spolupracoval do roku 1961.

"Vždy som bol na Beatles hrdý a bol som hrdý a šťastný, že som mohol byť aspoň malým kolieskom v stroji najznámejšie kapely sveta," uviedol Williams v roku 2010.