Úspešný film La La Land ovládol nominácie na britské ceny BAFTA

Úspešný film La La Land ovládol nominácie na britské ceny BAFTA Zdroj: Lionsgate Movies

Hollywoodsky muzikál La La Land získal najviac nominácií na britské filmové ceny BAFTA, ktoré bude miestny filmová a televízna akadémia udeľovať 12. februára. O ocenenie sa bude La La Land uchádzať okrem iného v kategórii najlepší film. Nominácie v kategórii najlepší herec a herečka získali tiež hviezdy filmu Ryan Gosling a Emma Stoneová.

Kritikou vysoko hodnotený film, ktorý rozpráva príbeh lásky jazzového hudobníka a herečky, už v nedeľu ovládol prestížne americké Zlaté glóbusy. Získal až jedenásť nominácií na ceny BAFTA, o dve nominácie menej majú sci-fi Prichádzajúci a temná dráma Nočné zvieratá.

La la Landu bude v kategórii najlepší film konkurovať okrem Prichádzajúcich tiež sociálna dráma Ja, Daniel Blake, film Miesto pri mori a Moonlight, ktorý rozpráva o živote mladého afroamerického homosexuála v USA.

O herecké trofeje sa budú uchádzať okrem iného Emily Bluntová (Dievča vo vlaku), Meryl Streepová (Božská Florence), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinov) a Jake Gyllenhaal (Nočné zvieratá).

Vlani bol najlepším filmom vyhlásený americký Revenant Zmŕtvychvstanie, ktorý získal aj ďalšie hlavné ceny. Trofej pre najlepšieho herca si odniesol predstaviteľ hlavnej úlohy Leonardo DiCaprio. Podobne ako Zlaté glóbusy sú ceny BAFTA (Britskej akadémie filmového a televízneho umenia) považované za predzvesť Oscarov, cien americkej Akadémie filmového umenia a vied, ktoré budú udelené 26. februára v Los Angeles.