Trumpov štáb si už zaregistroval slogan pre voľby v roku 2020

Volebný štáb amerického prezidenta Donalda Trumpa si krátko pred jeho inauguráciou zaregistroval volebné heslo pre prezidentské voľby v roku 2020. S odvolaním sa na americký patentový úrad USPTO o tom informovala agentúra DPA.

Zatiaľ čo v novembrovom hlasovaní Trump voliča lákal na slogan Vráťme Amerike jej veľkosť (Make America Great Again), pre prípadný boj o druhý prezidentský mandát by chcel hlasy získať pomocou hesla Udrží Ameriku veľkú (Keep America Great).

Volebný tím súčasného prezidenta slogan zaregistroval u amerického patentového úradu dva dni pred piatkovej inauguráciou. Žiadosť obsahovala tiež informáciu, že slogan bude používať aj na tričkách, tielkach, detskom oblečení a rôznych ďalších propagačných materiáloch. Heslo je registrované v podobe bez výkričníka aj s ním.

Že chce heslo Udrží Ameriku veľkú používať v kampani pred prezidentskými voľbami v roku 2020, Trump potvrdil v rozhovore poskytnutom denníka The Washington Post. Heslo minuloročnej prezidentskej kampane si súčasný americký prezident nechal patentovať už v roku 2012.