Na obálke novej mexickej Vanity Fair je Melania Trumpová

Na obálke novej mexickej Vanity Fair je Melania Trumpová Foto: Foto: Vanity Fair México

Na obálke si manželka amerického prezidenta vidličkou naberá šperky.

 

Na obálke nového čísla mexického vydanie lifestylového časopisu Vanity Fair je nová americká prvá dáma Melania Trumpová, všimol si americký server ABC News. Vzťahy medzi Spojenými štátmi a Mexikom sú pritom teraz mimoriadne napäté kvôli sporu okolo stavby múru na hranici oboch krajín, ktorú v stredu šéf Bieleho domu Donald Trump nariadil exekutívnym príkazom.

Časopis na titulnej stránke sľubuje, že Trumpová v rozhovore vnútri februárového čísla odhalí, ako sa jej žije s manželom a ako by sa mohla stať budúci Jackie Kennedyovou.

Trumpovú však fotograf Douglas Friedman neodfotil priamo pre obálku Vanity Fair Mexico. Snímka a rozhovor sa pôvodne objavili už na jar v časopise GQ, ktorý patrí rovnakému vydavateľstvo.

Stavbu múru kvôli nekontrolovanej migrácii a pašovaniu drog sľúbil Trump voličom už počas volebnej kampane. Spor medzi oboma krajinami sa vyhrotil vo štvrtok, kedy Trump vyhlásil, že ak Mexiko nechce stavbu múru financovať, nemusí mexický prezident Enrique Peňa Nieto jazdiť na utorkovej návštevu Washingtonu. V rovnakej dobe mexický líder oznámil, že cestu ruší. V piatok spolu obaja vodcovia asi hodinu hovorili telefonicky.