Dianie okolo demisie českej vlády sledovalo na ČT24 dva milióny ľudí

 Dianie okolo demisie českej vlády sledovalo na ČT24 dva milióny ľudí Reprofoto ČT

Úterní dění kolem demise vlády přilákalo na zpravodajský kanál ČT24 téměř dva miliony diváků. Program dosáhl podílu na sledovanosti 8,45 procenta, což je nejvíce od začátku roku 2014. Uvedla to dnes mluvčí České televize Alžběta Plívová.

Speciální zpravodajství sledovalo dvakrát více diváků než vánoční projev prezidenta Miloše Zemana. Úterní speciál překonal ve sledovanosti i dřívější speciál o brexitu. Dosavadní rekordní sledovanost měla ČT24 při povodních v roce 2013, kdy přilákala přes čtyři miliony diváků a získala na sledovanosti více než pětinový podíl.

"Vývoj sledovanosti tak potvrdil trend, kdy se diváci v okamžiku, kdy se odehrávají závažné události, obracejí na vysílání České televize," uvedla Plívová.

Výjimečný byl v úterý na ČT24 i hlavní vysílací čas. Podíl kanálu během prime-time vykázal téměř pět procent, dvouhodinový speciál začínající ve 20:00 hodin vidělo v průměru 173.000 diváků. Nadprůměrných hodnot dosáhly i Události, komentáře se sledovaností přes 300.000 diváků a podílem skoro 12 procent.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v úterý oznámil, že kvůli nejasnostem kolem podnikání ministra financí Andreje Babiše (ANO) podá do konce týdne prezidentu Zemanovi demisi celé vlády.