Trump sa s "covfefe" postaral o rozruch na internete

Americký prezident Donald Trump sa svojím nočným tweetom, v ktorom použil záhadné slovo covfefe, postaral o značný rozruch. Používatelia internetu si doposiaľ márne lámu hlavu, čo mal šéf Bieleho domu na mysli. "Napriek neustálemu negatívnemu spravodajskému covfefe," napísal Trump v polnočnom tweete. Je očividné, že prezident vetu nedokončil a s preklepom predčasne zverejnil, preto ľudia na twitteri začali okamžite riešiť, o čom chcel Trump písať.

Patvar už má svoje heslo v internetovom slovníku Urban Dictionary, ktorý sa venuje slangovým tvarom. Podľa jedného z niekoľkých vysvetlení sa covfefe používa, keď dôjdu slová, alebo k ukončeniu rozpravy, keď je človek unavený ďalším vysvetľovaním svojich myšlienok.

Ďalší ľudia špekulujú, že covfefe by mohlo byť heslom k odpáleniu amerických jadrových zbraní, iní sa potom s odkazom na údajné ruské zasahovanie do amerických volieb domnievajú, že slovo bude mať súvislosť s Moskvou, prípadne bude mať význam v ruštine.

Americký režisér Zach Braff je podobne ako mnoho iných ľudí presvedčený, že hoci covfefe v slovníkoch anglického jazyka nie je, Trumpov hovorca Sean Spicer slovo bude z celého srdca obhajovať. "Nielenže covfefe je slovom, je tiež najskvelejším slovom, aké kedy bolo vyslovené," napísal Braff, ako si predstavuje očakávané Spicerovo vyhlásení.

Podnikavci si medzitým zakúpili internetovú doménu Covfefe.com, na ktorej sa predávajú reklamné predmety s upraveným Trumpovým volebným heslom Make America Great Again (Urobme Ameriku opäť skvelú), ktoré teraz znie Make Covfefe Great Again.

Trump, ktorý je aktívnou účasťou na twitteri povestný, ráno ostro sledovaný tweet vymazal. "Kto dokáže zistiť, čo je skutočný význam covfefe ??? Užite si to!" napísal prezident v novom tweete.