Nová bondovka by sa mala v kinách v USA premietať na jeseň 2019

Nové dobrodružstvá agenta Jej Veličenstva Jamesa Bonda by sa mali v amerických kinách začať premietať 8. novembra 2019. Oznámili to produkčné spoločnosti Metro-Goldwyn-Mayer a Eon Productions. Či agenta s povolením zabíjať stvárni ako v predchádzajúcich dieloch Daniel Craig, zatiaľ úplne jasné nie je.

V Bondovej vlasti, Spojenom kráľovstve, a vo zvyšku sveta vrátane Slovenska bude premiéra novej snímky "tradične" o niečo skôr ako v Spojených štátoch, píše sa vo vyhlásení na oficiálnych stránkach, ktoré sú venované postave kultového agenta 007.

Napísaním scenára k dvadsiatej piatej bondovke boli opäť poverení Neal Purvis a Robert Wade, ktorí sú podpísaní už pod filmami Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall a Spectre.

Vo všetkých štyroch menovaných bondovkách hlavnú úlohu stvárnil Daniel Craig. Hoci dlhoročná producentka akčnej série Barbara Broccoliová na začiatku júla oznámila, že bude Craig hrať agenta Jej Veličenstva aj v budúcej snímke, v aktuálnom vyhlásení nie je o hereckom obsadení ani zmienka. Kto si v novej bondovke zahrá a kto ju bude režírovať, chcú produkčnej spoločnosti zverejniť až neskôr.