Kto je kto v seriáli Prípady pre Lauru II.

  

Na TV Doma začína americký kriminálny seriál Prípady pre Lauru II. (The Mysteries of Laura). TV Doma ho vysiela každý pracovný deň - pondelok až piatok o cca 19.30.
Hlavnou postavou je detektívka Diamondová. V práci sa so zločinom nemazná, ale tí najväčší lotri... Ju čakajú doma!

Kto je kto v seriáli:

Laura Diamondová (Debra Messing)

Prípady pre Lauru - Laura
Foto: Warner Bros.

Kým iné ženy v jej veku, cynikmi označovanom nič nehovoriacim a zároveň dosť nelichotivým prívlastkom „stredný“, bojujú s prvými vráskami a prvými neodbytnými kilami navyše, ktoré sa im začínajú lepiť na telo, Laura bojuje s ľudským odpadom mesta New York a blízkeho okolia. Je to jej práca – je totiž detektívkou newyorského oddelenia vrážd. A boj je i to, čo najlepšie charakterizuje jej súkromný život. Alebo aspoň jeho väčšiu časť. Nielen kvôli dvojičkám, ktoré sa nevedia zmestiť do kože asi tak 95 % času, ktorý netrávia spánkom, ale tiež vďaka exmanželovi Jakeovi, s ktorým žijú oddelene a smerujú k (podľa nej nevyhnutnému a podľa neho zbytočnému) rozvodu po tom, čo ju v slabej chvíli párkrát podviedol s nejakou tou dlhonohou mladou žabou...

Jake Broderick (Josh Lucas)

Prípady pre Lauru - Jake
Foto: Warner Bros.

Na jej veľkú zlosť sa jej šarmantný exmanžel stal hneď v úvode prvej série jej priamym nadriadeným, takže niečo také, ako urobiť bodku za skrachovaným vzťahom a vyhýbať sa tesne pred rozvodom i po ňom jeden druhému ako čert krížu jednoducho neprichádza do úvahy. No úprimne, vzhľadom na fakt, že spolu majú dvoch mimoriadne živých synov bola táto možnosť aj tak len čírou fikciou... A okrem toho, len slepý by nevidel, že medzi Laurou a Jakeom to aj po rozvode stále ešte povážlivo iskrí. Ona sa síce všetkému, čo i len trochu zaváňa romantikou, bráni ako čert krížu, no Jake má na vec úplne iný názor – rád by ju získal späť! Akoby to v súkromí i práci nemali obaja už i tak dosť komplikované, situácia sa ešte viac zamotá, keď Laura začne randiť s Tonym a Jake sa v druhej sérii po dlhšej absencii spôsobenej vážnym zranením vráti na okrsok v novej funkcii – ako Laurin nový partner!

Billy Soto (Laz Alonso)

Prípady pre Lauru - Billy
Foto: Warner Bros.

Laurin pôvodný partner je presne ten typ, ktorého máte radi na svojej strane, pretože viete, že vám za akýchkoľvek okolností bude spoľahlivo kryť chrbát a nikdy vás nenechá v štichu. A ak pritom treba porušiť pár pravidiel, nemá s tým žiadny problém – napokon, väčšie dobro je väčšie dobro... V tom sú s Laurou viac-menej vždy zajedno. No aj keď ženy ako ona Billy veľmi obdivuje a podvedome zrejme hľadá v každej žene, s ktorou má dočinenia... Jeho veľké a láskavé srdce sa paradoxne úplne roztopí pri slečne, ktorá je v mnohých ohľadoch Lauriným pravým opakom, kvôli čomu ich vzájomná komunikácia nápadne pripomína bojové pole. Správne, reč je o Meredith.

Meredith Boseová (Janina Gavankar)

Prípady pre Lauru - Meredith
Foto: Warner Bros.

Pre atraktívnu detektívku, ktorá si nedokáže, alebo možno ani nechce ustrážiť svoj poriadne ostrý jazyk – obzvlášť v Laurinej prítomnosti, ktorá na ňu z nejakého záhadného dôvodu pôsobí asi ako rozbuška na bombu -, je práca všetkým. Alebo to tak aspoň spočiatku vyzerá... No čím ju človek lepšie pozná, tým ťažšie je prehliadnuť, ako veľmi jej imponuje Laurin drsný partner Billy, s ktorým sú evidentne nielen v pracovnej sfére naladení na rovnakú nôtu! O to jednoduchšie je preto pre oboch, keď sa vďaka rošáde na okrsku v druhej sérii, spôsobenej Jakeovým návratom do služby, stanú oficiálnymi partnermi. Zároveň však o to ťažšie, že nenápadné iskrenie medzi nimi medzičasom stihlo prerásť do dosť vážneho vzťahu, čo by nadriadeným mohlo byť tŕňom v oku...

Max Carnegie (Max Jenkins)

Prípady pre Lauru - Max
Foto: Warner Bros.

Spočiatku temer nik nevie, že ak by svojrázny stážista 2. okrsku nechcel, zrejme by nemusel pracovať do konca svojho života, pretože je v peknom balíku... Lenže on chce. Pretože sa nikde necíti byť tak veľmi doma, ako práve v práci! Je veľmi bystrý, vždy má naporúdzi nejakú tú cynickú hlášku a je nekorunovaným kráľom rešeršovania, ktorý má väčšinu dôležitých informácií obvykle pripravenú ešte skôr, než ho tým poveria. Ak sa jemu nepodarí niečo vyhrabať hoc aj spod zeme... Tak to s najväčšou pravdepodobnosťou ani neexistuje.