Podporovatelia Miloša Zemana fyzicky zaútočili na novinárov, padali aj päste

Podporovatelia Miloša Zemana fyzicky zaútočili na novinárov, padali aj päste Reprofoto Seznam TV

  

 

 

Po voľbách českého prezidenta, v ktorých sa víťazom stal Miloš Zeman, sa v štábe Zemana stretli nielen jeho fanúšikovia, ale aj novinári.

Vzťah staronového českého prezidenta k novinárom nie je dobrý. Už počas úvodného preslovu ich označil za "pitomcov." Agresivita a arogancia k novinárom bola dnes na záver aj v štábe Zemana.

Podľa českého webu Televize.seznam.cz na novinárov fyzicky zaútočili, padali aj päste. ""Choďte už do pr ..., hyeny novinárske!" Volala ochranka. Snažila sa dostať novinárov z priestoru potom, čo sa jeden z priaznivcov Miloša Zemana opil natoľko, že musela zasahovať záchranka," napísal web Televize.seznam.cz,  ktorý o incidente informuje. Podľa Forum24.cz za útokmi sú priaznivci Zemana. Novinári zavolali políciu.

Podľa informácií iDnes.cz návštvník, ktorý potreboval pomoc lekárov, bol publicista Milan Rokytka, ktorý prispieva na web Parlamentnilisty.cz.

Zemanovci zaútočili napríklad na kameramana idnes.cz aj na reportérku Televízie Seznamu Pavlínu Kosovu, ktorá fyzické a slovné útoky zachytila na videu: