V Ománe našli mŕtveho známeho DJ Aviciiho, mal 28 rokov

V Ománe dnes zomrel vo veku 28 rokov švédsky DJ Avicii, ktorého občianske meno je Tim Berling. Oznámila to jeho tlačová hovorkyňa. "S hlbokým smútkom oznamujeme stratu Tima Berlinga, známeho tiež ako Avicii. Bol nájdený mŕtvy v Maskate v Ománe dnes popoludní. Rodina je zo správy zničená. Prosíme všetkých, aby v tejto ťažkej chvíli rešpektovali jej potrebu súkromia. Nebudú nasledovať ďalšie oznámenia," stojí v agentčině vyhlásení, ktoré priniesli servery väčšiny švédskych novín.

Avicii sa zaoberal remixy a produkoval tiež albumu. Prvý singel Seek Bromance, vydaný v roku 2010, sa dlho držal vysoko v rebríčkoch v niekoľkých krajinách. O rok neskôr vydal rovnako veľmi úspešný singel Levels a skončil vtedy na šiestom mieste najlepšie stovky DJ. Hudbu vytváral v počítačovom programe FL Studio.

Agentúra AP napísala, že Avicii získal dve ocenenia MTV a dve nominácie na Grammy. Jeho najväčším hitom je Le7els, slávne sú tiež Wake Me Up !, The Day a You Make Me.

Podľa AP trpel akútnym zápalom slinivky brušnej, čiastočne zapríčineným nadmerným pitím alkoholu. V roku 2014 mu bol odstránený žlčník a slepé črevo a kvôli rekonvalescencii zrušil potom mnohé predstavenia. S koncerty skončil roku 2016, ale ďalej vytváral štúdiovú hudbu. "Začal som tvoriť v šestnástich, jazdiť po svete v osemnástich. Keď sa pozriem späť, hovorím si: 'Naozaj som to všetko urobil ja?' Bol to v určitom zmysle najlepší čas môjho života, ale za určitú cenu - veľa stresu a úzkosti; bola to ale najlepšia cesta môjho života, "povedal v rozhovore s časopisom Billboard v roku 2016.