Žirafa zabila úderom hlavy filmára

Juhoafrický filmár Carlos Carvalho zomrel po strete so žirafou pri natáčaní v Juhoafrickej republike. Oznámila to juhoafrická agentúra CallaCrew. Štyridsaťsedemročný filmár nakrúcal v prírodnom parku Glen Afric neďaleko Pretórie.

Žirafa udrela muža hlavou a Carvalho letel vzduchom päť metrov. Utrpel ťažké zranenia hlavy. Letecky bol prevezený do nemocnice v Johannesburgu, no tam zomrel.

Nešťastie sa stalo v stredu v safari parku, keď sa Carvalho snažil zaberať detaily tela a nôh žirafy, ktorá začala byť nepokojná. Hovorkyňa parku oznámila, že Carvalho nedodržal bezpečnostné odporúčania a že to, čo sa stalo, nie je chyba zvieraťa, ktoré sa volá Gerald. "Nemal povolenie natáčať, konal na vlastnú päsť. Nehodláme Geralda zabiť, neurobil nič zlé. Nepovažujeme ho za nebezpečného, ​​je to proste veľké divoké zviera a ten človek neposlúchol bezpečnostné odporúčania," povedala hovorkyňa.

Carvalho pracoval na seriáli, ktorý je o britskej rodine, ktorá založila v Juhoafrickej republike nemocnicu pre zvieratá.

Carvalho je známy najmä podielom na filme z roku 2013 The Forgotten Kingdom (Zabudnuté kráľovstvo), za ktorý dostal cenu africkej filmovej akadémie, uviedla agentúra CallaCrew.