Mediálny dom CNC kúpil vyhľadávač dopravného spojenia Bileto

Mediálny dom Czech News Center (CNC) začne prevádzkovať vyhľadávač dopravného spojenia Bileto. CNC ho odkúpil od investičnej skupiny Rockaway. ČTK to dnes povedala hovorkyňa skupiny Rockaway Michaela Papežová. Detaily transakcie obe strany neoznámili.

Vyhľadávač funguje na platforme, ktorú pôvodne vyvinul startup Bileto. Ten patril od roku 2013 do portfólia Rockaway, pričom vyhľadávač bol spustený o rok neskôr. "Veríme, že zákazníkom dokážeme ponúknuť najlepšiu službu na trhu, pretože hľadáme podľa polohy, adresy alebo názvu cieľa. Nemusíte teda poznať názvy zastávok," povedal prevádzkový riaditeľ Bileto Adam Raška. Ten vo svojej pozícii zostane aj po predaji vyhľadávača.

Podľa hovorkyne Pápežovej bude Bileto fungovať ako predajná a distribučná platforma aj pre dopravcov. Tí na nej budú môcť spravovať svoje cestovné poriadky, udávať ceny a informácie o kapacite svojich spojov.

CNC transakciu vníma ako rozšírenie svojich služieb, a zaradilo sa tak k ďalším mediálnym domom, ktoré prevádzkujú vlastné dopravné vyhľadávače. Napríklad spoločnosť Mafra prevádzkuje aplikáciu Idos, firma Seznam.cz zase pred tromi rokmi kúpila aplikáciu Pubtran.