Hviezdy seriálu Hra o tróny sa vzali

V populárnom seriáli stanice HBO Hra o tróny vzťah Jona a Ygritte skončil síce tragicky, v reálnom živote sa ale hercom, ktorí tieto úlohy stvárnili, v láske zjavne darí. Britskí herci Kit Harington a Rose Leslieová totiž dnes v škótskej dedine Kirkton of Rayne uzavreli manželstvo, informovala agentúra AP.

Harington a Leslieová sa spoznali v roku 2012 na Islande práve pri natáčaní seriálu na motívy fantasy ságy amerického spisovateľa George R. R. Martina Pieseň ľadu a ohňa. Kým postava Leslieovej vo štvrtej sérii seriálu zomrela, a herečka tak v roku 2014 seriál opustila, Harington si zahrá aj v nadchádzajúcej ôsmej sérii.

Na svadbu britských hercov, ktorá majú obaja 31 rokov, dorazili aj hereckí kolegovia zo seriálu Hra o tróny Peter Dinklage, Maisie Williamsová, Sophie Turnerová a Emilia Clarkeová. Po svadbe v kostole v obci Kirkton of Rayne boli hostia pozvaní na rodinný hrad Leslieovej Wardhill neďaleko škótskeho Abderdeenu.

"Keď vás niekto priťahuje a potom hráte pár, je veľmi jednoduché sa zamilovať," povedal vlani Harington talianskemu časopisu L'Uomo Vogue.