Kaliňák reaguje na Facebooku na informácie o tom, že jeho ministerstvo sa podieľalo na únose vietnamského občana

Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung zverejnil informáciu, že nemeckí vyšetrovatelia už nepochybujú, že Slovensko pomohlo uniesť Vietnamca vládnym špeciálom.

 

„ „Až doteraz to bolo len podozrenie, že Trinha previezli s krytím vietnamskej vládnej delegácie vo vypožičanom, slovenskom vládnom lietadle z Bratislavy do Moskvy – k vietnamskému zločinu tak prispela aj spriatelená krajina EÚ. Berlínska kriminálka je však už podľa informácií Frankfurter Allgemeine Zeitung presvedčená, že Trinh sedel v slovenskom lietadle. Vietnam a Slovensko pritom doteraz vždy tvrdili opak. Takže potom to znamená, že klamali,“ píše Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Na správu reaguje vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák statusom na facebooku:

„Ešte jednou krátkou poznámkou by som sa chcel vrátiť k oficiálnej návšteve vietnamského ministra na Slovensku, ktorá sa uskutočnila v minulom roku. Zdôrazňujem, že na zozname cestujúcich, ktorý nám poskytli vietnamské úrady, nebolo meno trestne stíhaného občana Vietnamu, neprevážali sme žiadneho ležiaceho pacienta, spútaného alebo inak obmedzovaného človeka a VŠETKY osoby mali diplomatický pas. Zaujíma ma však otázka, že ak nemecké úrady, ako tvrdia, skutočne pátrali po občanovi Vietnamu, prečo jeho meno nebolo vložené do schengenského informačného systému, ktorý upozorňuje ostatné krajiny na hľadanú podozrivú osobu?“