V animovanej 3D rozprávke nahovorí kráľa Karel Gott

S rozpočtem téměř 82 milionů korun vzniká v česko-britské koprodukci 3D animovaná pohádka Bubeník a princezna.

 

S její premiérou počítají tvůrci letos v zimě a film by měl jít ve stejnou chvíli do kin ve Velké Británii, České republice, dalších zemích Evropské unie, v USA, Kanadě, Austrálii, Rusku, Číně či Japonsku. Postavu krále v pohádce podle bratří Grimmů dabuje Karel Gott, sdělil dnes ČTK za tvůrce Karen Mchitarjan.

Producentem filmu je studio Angels Pictures, režisérem Alex Pieter. Zvuk má na starosti Jiří Klenka, dvakrát oceněný Českým lvem, který na tento film vyhrál mezinárodní tendr v Londýně. Hudby se ujal, také na základě vítězství v tendru v Londýně, Daniel Barták. Kromě Karla Gotta budou další postavy dabovat Jiřina Bohdalová, Jakub Kohák nebo zpěvačka Tonya Graves, uvedl Mchitarjan.

"Myslím, že to bude krásná pohádka. U loupežníka naštěstí není potřeba moc vymýšlet. Já navíc zvládnu nadabovat cokoliv, klidně i pytel písku. Jsem fantastický dabér. Mám erotický hlas a to je podle mě základní. Loupežníci jsou totiž sympatičtí darebové a lidi s nimi souzní. Jsou zajímavější, než kladné postavy," říká Jakub Kohák.

Hlas Tonyi Graves se objeví jen v anglické verzi pohádky. "Je to nejlepší řešení, protože pohádka je pro děti a ty by mému přízvuku nerozuměly. A ani tomu, jak mluvím česky," uvedla Graves, která je zároveň autorem textu na hudbu Daniela Bartáka.

Producent plánuje v každé zemi kinodistribuce darovat čtyři procenta ze vstupného místním organizacím zabývajícím se pomoci dětem, které si vybere autor projektu Pieter a který věnuje společnost Angels Pictures.