DIGI Česká republika bez upozornenia vypol kompletné portfólio staníc AMC Networks CNE

 

Napriek platným zmluvám nemôžu predplatitelia operátora DIGI Česká republika oddnes, 3. septembra 2018, sledovať ani jednu z jedenástich staníc z portfólia AMC Networks International – Central and Northern Europe. Medzi tieto kanály patria napríklad Sport1, Sport2, AMC, Film+, Minimax, TV Paprika a niekoľko ďalších.

Majiteľ a prevádzkovateľ staníc AMC Networks International – Central and Northern Europe vyjadruje prekvapenie nad týmto postupom spoločnosti DIGI. Ten je v rozpore s platnými dlhodobými zmluvami. Vedenie spoločnosti AMCNI CNE zároveň zdôrazňuje, že neočakávané vypnutie porušuje české zákony, pretože predplatitelia DIGI (viac ako 100 000 domácností) neboli informovaní s tridsaťdňovým predstihom.

Toto náhle rozhodnutie DIGI zanechalo od dnešného dňa zákazníkov v Českej republike bez prístupu k priamym prenosom pretekov Formuly 1 a blížiacim sa duelom z futbalovej Ligy národov (UEFA Nations League), kde sa mohli tešiť napríklad na hit tohto týždňa Francúzsko – Nemecko, či následne duel Anglicka so Španielskom. Na stanici AMC prídu o atraktívne seriály, ako napríklad The Terror alebo Fear the Walking Dead. Detskí diváci nebudú môcť sledovať nové rozprávky z dielne Dreamworks na stanici Minimax a milovníci varenia si nebudú môcť pustiť na TV Paprika blížiacu sa českú lokálnu produkciu Hezky česky s Vendy a Adamom.

Medzi AMCNI CNE a DIGI bola podľa zástupcov AMCNI dlhodobá zmluva o distribúcii celého portfólia staníc. Nečakané rozhodnutie spoločnosti DIGI vypnúť tieto stanice sa uskutočnilo napriek tejto strategickej dohode. AMCNI CNE plánuje podniknúť právne kroky.

Digi Slovakia uviedla, že dôvodom k tomuto kroku je zohľadnenie preferencií zákazníkov, kvality a sledovanosti programov.