Speváčka skupiny The Cranberries sa utopila vo vani po otrave alkoholom

Smrť speváčky írskej rockovej skupiny The Cranberries Dolores O'Riordanovej bola nešťastná náhoda, oznámil dnes v Londýne úrad Koronera po výsluchu svedkov. Speváčka sa podľa neho utopila po konzumácii nadmerného množstva alkoholu. Telo 46 ročnej O'Riordanovej bolo nájdené tento rok v januári vo vani v jednom hoteli v britskej metropole, oznámil úradu policajt, ​​ktorý v kauze vystupoval ako svedok.

Speváčka, ktorá v rokoch pred smrťou trpela bipolárnou poruchou, po sebe podľa neho nenechala nijaký list na rozlúčku. Na jej tele neboli nájdené známky toho, že by si chcela ublížiť. V miestnosti sa nachádzalo päť miniatúrnych fliaš s alkoholom a fľaša šampanského.

"Neexistuje žiadny dôkaz pre to, že išlo o niečo iné ako o nehodu," uviedla podľa agentúry AP Koronerka Shirley Radcliffeová.

O'Riordanová sa veľkým podielom zaslúžila o svetovú známosť skupiny The Cranberries, ktorá v prvých desiatich rokoch po svojom vzniku v roku 1989 predala okolo 40 miliónov albumov. V roku 2003 skupina ukončila spoluprácu, ale v roku 2009 sa dala opäť dokopy.

O'Riordanová dodala kapele, ktorá do jej prijatia nebola nijako zvlášť výrazná, nový náboj nielen "anjelským" vokálom, ale aj tvrdou autorskou prácou. Jedným z prvých hitov sa stali piesne Linger a Dreams.

V rokoch pred smrťou speváčku sprevádzali ťažkosti. Kvôli údajným bolestiam chrbta bola nútená koncom minulého roka zrušiť niekoľko koncertov. Krátko pred vlaňajšími Vianocami ale na facebookovom účte skupiny odkázala, že už sa cíti dobre a že má za sebou prvý koncert po mnohých mesiacoch.