Televízna moderátorka je podozrivá z vraždy

Televízna moderátorka je podozrivá z vraždy Foto: FB Jackie Maribe

O obetí aj sama informovala v správach.

 

Pred súdom v Keni sa v pondelok postavila moderátorka televíznej stanice Citizen TV Jackie Maribeová, ktorá je podozrivá z vraždy podnikateľky v Nairobi. Moderátorka, ktorá je v Keni známa, čin údajne spáchala so svojím snúbencom. Prípad je ostro sledovaný hlavne na sociálnych sieťach. V poslednej dobe už ide totiž o druhú podobnú vraždu, ktorú má zrejme na svedomí prominentná osobnosť. V druhom prípade je vo väzbe kenský guvernér Okoth Obado, obvinený z vraždy svojej tehotnej milenky, ktorá bola nájdená v lese so siedmimi bodnými ranami, informuje BBC.

Moderátorka bola zadržaná v sobotu a súd dnes rozhodol, že zostane vo väzbe ďalších desať dní. Polícia tak dostala viac času na vyšetrovanie smrti podnikateľky Moniky Kimaniovej. Tá bola minulý týždeň nájdená mŕtva vo vani s rukami zviazanými za chrbtom a podrezaným hrdlom. Maribeová vtedy o jej smrti dokonca informovala v správach na svojej televíznej stanici.

Policajti už odhalili, že počas vraždy bol v byte obete partner Maribeovej Joseph Kuria Irungu. Pred súdom potom oznámili, že majú dôkazy, že pár bol v osudnú noc spolu. Teraz potrebujú viac času na zozbieranie všetkých vzoriek DNA a výsluchy priateľov a kolegov televíznej moderátorky.

Prípad je v Keni ostro sledovaným nielen kvôli tomu, že ide o podozrivú z radov známych osobností. Keňanov tiež zaujíma, ako miestna polícia a prokuratúra tieto zločiny vyrieši, pretože mnoho podobných prípadov zostalo neobjasnených.