Ester Geislerová natáča komédiu LOVEní

 Ržisér Karel Janák začal natáčet romantickou komedii LOVEní s Ester Geislerovou v hlavní roli.

 

Poslední klapka padne 1. listopadu. Do kin bude film se sloganem "Hledá se láska, zn. spěchá" na jaře příštího roku. ČTK o tom za tvůrce informoval Lukáš Vedral.

"Rádi bychom stihli premiéru 7. března, den před Mezinárodním dnem žen," uvedl Janák, který spolu s Janem Potměšilem napsal ke snímku i scénář.

Hlavní hrdinkou snímku je Eliška (Geislerová), které ženich (Martin Písařík) během obřadu řekne "ne" a od oltáře uteče. Nešťastné Elišce založí její kamarádka v podání slovenské komičky Evy Kramerové profil na osvědčené seznamce. Eliška se vrhá do schůzek naslepo a mezi řadou katastrofických pokusů o seznámení hledá novou lásku. Chápavou maminku Elišky hraje Veronika Žilková, v dalších rolích se představí Ondřej Malý, Jaroslav Plesl nebo Jana Švandová.

"Před lety Karel Janák zavedl žánr komedií pro teenagery. Z těch už jsou ale dospělí lidé a stejně tak současní hrdinové Karlova filmu. To, co zůstává, je hledání lásky ve všech jejích podobách a s tím spojená zábava pro diváky," sdělili producenti filmu Vojtěch Frič a Ondřej Kulhánek.

Ester, nejmladší sestra z tria umělkyň - herečky Ani Geislerové a malířky a zpěvačky Lenky Geislerové, již hrála v Janákově úspěšné komedii Snowboarďáci i v řadě dalších snímků, naposledy v Chatě na prodej režiséra Tomáše Pavlíčka. Komedie LOVEní je jejím prvním filmem ve stěžejní hlavní roli.

V roce 2002 vyhrála Geislerová prestižní modelingovou soutěž Elite Model Look Czech republic, vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze a spolu s Josefínou Bakošovou se věnuje designu, módě a stylingu. Nedávno společně vydaly knihu Terapie sdílením vycházející z autentického prostředí internetových chatů a messengerů, kde se často odehrávají trpké konce mileneckých vztahů.

Geislerová se také představí v jedné z hlavních rolí připravovaného finsko-českého dramatu Mona. Režírování snímku se ujal Fin Jukka-Pekka Valkeapää. Na tvorbě a koprodukci filmu se za českou stranu podílí společnost Bionaut Vratislava Šlajera a hudební skladatel Michal Nejtek. Mona se v kinech objeví v roce 2019.