Berlusconi chce hráčom zakázať tetovanie a brady

 

Futbalistov treťoligovej Monzy čakajú po príchode nového majiteľa Silvia Berlusconiho ťažké časy. Bývalý vlastník slávneho AC Miláno a niekdajší predseda talianskej vlády má v úmysle zakázať hráčom výstredné účesy, brady, náušnice alebo tetovanie.

Berlusconi, pod ktorého vedením AC Miláno získal osem titulov a päťkrát vyhral Ligu majstrov, kúpil sto percent akcií Monzy koncom septembra. "Chcem zložiť mladý tím výhradne z talianskych hráčov," uviedol osemdesiatdvaročný politik. "Budú musieť nosiť slušné účesy, už sme dokonca našli v Monze holiča, čo ich ostrihá zadarmo," dodal.

"Hráči sa tiež nebudú smieť pýšiť hromadou náušníc, nebudú smieť nosiť brady a tetovanie," vyhlásil Berlusconi. "Chcel by som, aby boli príkladom fair play, takže po faule sa protihráčovi ospravedlní, po zápase im podajú ruku a k rozhodcovi sa budú správať ako gentlemani," uviedol.

"Keď niekto hráčov požiada o podpis, tak budú musieť napísať krstné meno aj priezvisko. Navyše čitateľne, nie žiadne škrabance. A tiež vždy budú musieť chodiť slušne oblečení," vyhlásil Berlusconi. "Chcem aby sme boli úplne iní, ako je moderný futbal," dodal.

Hráči si zatiaľ z Berlusconiho revolúcie príliš ťažkú ​​hlavu nerobia. "Začnem jednoducho nosiť dres s dlhými rukávmi," povedal k svojim potetovaným pažiam útočník Sacha Cori, ktorý je navyše presvedčený, že keď bude dávať góly, tak vedenie nad jeho tetovaním prižmúri oči.