Ivanka Trumpová posielala vládnej e-maily zo súkromného účtu

Dcéra amerického prezidenta a poradkyňa v Bielom dome Ivanka Trumpová poslala vlani zo svojho súkromného účtu stovky e-mailov, ktoré sa týkali vládnych záležitostí. Uviedol to denník The Washington Post. Hovorca právneho zástupcu Trumpovej to nepoprel, uviedol však, že zo súkromného účtu takmer vždy odchádzali e-maily týkajúce sa rodiny.

Elektronickú poštu Ivanka Trumpová zo svojho súkromného účtu posielala okrem iného poradcom Bieleho domu, členom vlády a svojim asistentom. Podľa The Washington Post tak v mnohých prípadoch porušila pravidlá, ktoré upravujú korešpondenciu vládnych úradníkov.

Podľa amerického denníka sa teda prezidentovho dcéra dopustila rovnakého prehrešku, ktorý Trump počas prezidentskej kampane pred voľbami v roku 2016 aj po nich ostro kritizoval. Svoju demokratickú súperku Hillary Clintonovú republikánsky kandidát Trump vtedy kvôli afére s e-mailami označil za "klamársku Hillary" a vyhlasoval, že kvôli posielaniu elektronickej pošty zo súkromného účtu poputuje za mreže.