Učitelia posielajú ministerke otvorený list v súvislosti s kauzou rigoróznej práce Andreja Danka

20.11.2018 11:28 | Stručne |

Otvorený list ministerke školstva, vedy, výskumu a športu SR Martine Lubyovej

Vážená pani ministerka,

Slovenskej komore učiteľov nie je ľahostajná úroveň vzdelávania na Slovensku, našim cieľom je tiež ochrana stavovskej cti pedagogických a odborných zamestnancov školstva a presadzovanie etického správania sa v rezorte školstva. Dôkazom našej angažovanosti je aj dlhodobé úsilie o vytvorenie etického kódexu a jeho ukotvenie v pripravovanom zákone. Sme pobúrení informáciami o skutočnostiach rigorózneho konania predsedu parlamentu SR Andreja Danka a považujeme ich minimálne za neetické. Rovnako sme znepokojení doterajším konaním vedenia akademickej inštitúcie, na ktorej Andrej Danko získal titul doktora práv.

Vyzývame Vás, pani ministerka, aby ste s plnou váhou svojej funkcie prejavili maximálnu angažovanosť vo vzniknutej kauze a preverili všetky skutočnosti, ktoré spochybňujú obsah, potrebné náležitosti, obhajobu rigoróznej práce a následné konanie súvisiace s jej utajením. Žiadame identifikáciu osôb zodpovedných za netransparentné konanie fakulty a čo najskoršiu nápravu stavu zmenou legislatívy tak, aby bolo možné podvodom získané tituly odobrať.

Tiež Vás vyzývame k zaujatiu jednoznačného osobného postoja ku konaniu predsedu parlamentu p. Andreja Danka v súvislosti s jeho rigoróznou prácou. Nedopusťte, aby takéto konanie bolo nepostihnuteľné v dobe, keď vyzývame našich žiakov ku kritickému mysleniu, kedy už aj školské poriadky na základných školách považujú plagiátorstvo za porušenie morálnych noriem i školského poriadku a stanovujú zaň opatrenia vo výchove.

Nedovoľme, aby sa takéto konanie stalo normou pre naše deti.

S úctou,

Mgr. Vladimír Crmoman
prezident
Slovenská komora učiteľov

K voľbám vyzýva spot, ukazujúci skutočné emócie pri pôrode (VIDEO)

1. K voľbám vyzýva spot, ukazujúci skutočné emócie pri pôrode (VIDEO)

Veľké očakávania, strach, bolesť, a potom neskutočná radosť, dojatie a pohľady na práve narodené deti. Takto vyzerá predvolebný spot, ktorý zverejnil Európsky parlament mesiac pred voľbami.

Tolkienova rodina kritizuje nový film o autorovi Pána prsteňov (VIDEO)

2. Tolkienova rodina kritizuje nový film o autorovi Pána prsteňov (VIDEO)

Na autorov filmového životopisu J. R. R. Tolkiena sa zniesla kritika od dedičov zosnulého anglického spisovateľa, ktorí uviedli, že obsah filmu neschvaľujú a film neautorizovali.

Nadácia Orange opäť spája ľudí v komunitách pre lepší svet

3. Nadácia Orange opäť spája ľudí v komunitách pre lepší svet

Nadácia Orange už 20 rokov spája ľudí prostredníctvom svojich programov a aktivít pre lepší svet. Vďaka podpore aktívnych ľudí, skupín i organizácií prispieva k pozitívnej zmene spoločnosti a mení Slovensko na lepšie miesto pre život. Komunitný rozvoj a dobrovoľníctvo je hlavnou témou jedného z jej grantových programov - Spojme sa pre dobrú vec. Ten dáva príležitosť neformálnym skupinám občanov a mimovládnym organizáciám realizovať aktivity na zvyšovanie kvality života v ich komunite. Nadácia vyhlasuje už jeho 15. ročník.

Ďalší lapsus v Najväčšom Slovákovi: V RTVS obhajovali komunizmus

4. Ďalší lapsus v Najväčšom Slovákovi: V RTVS obhajovali komunizmus

RTVS odvysielala reláciu o osobe Gustáva Husáka, v ktorej komunizmus šíril, obhajoval a zločiny komunizmu zľahčoval jej predseda KSS Jozef Hrdlička. To je ako keby k hodnoteniu Jozefa Tisa prizvala RTVS ako odborníkov Kotlebu alebo Magáta. Ak do debaty o vesmíre zavoláte uznávaného astronóma a k nemu posadíte konšpirátora, ktorý bude tvrdiť, že Zem je doska, celá debata nebude o vesmíre ale o vyvracaní primitívnych bludov. Ak do debaty o Gustávovi Husákovi a jeho dobe zavoláte predsedu KSS, ste na tom podobne. Pokračovanie.

Obvinený z vraždy poslal rodičom Kuciaka a Kušnírovej list

5. Obvinený z vraždy poslal rodičom Kuciaka a Kušnírovej list

Obom rodinám zavraždeného páru - rodine Jána Kuciaka aj Martiny Kušnírovej - prišli listy od rovnakého autora.

6. Licenčná rada dostala sťažnosť na účasť predsedu KSS v relácii Najväčší Slovák (VIDEO)

RTVS sa rozhodla zavolať do relácie Najväčší Slovák do diskusnej relácie o niekdajšom komunistickom prezidentovi Gustávovi Husákovi predsedu KSS Jozefa Hrdličku.

Do 17 slovenských miest ide Roadshow - Tentoraz idem voliť - Doma v EÚ

7. Do 17 slovenských miest ide Roadshow - Tentoraz idem voliť - Doma v EÚ

Kancelária Európskeho parlamentu a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku spúšťajú spoločnú akciu - roadshow s názvom "Tentoraz idem voliť - Doma v EÚ".

Facebook oznámil uzavretie množstva falošných účtov a stránok

8. Facebook oznámil uzavretie množstva falošných účtov a stránok

Internetový gigant Facebook v prvom štvrťroku tohto roka celosvetovo zrušil mnoho falošných užívateľských účtov a celkom osem koordinovaných sietí s pôvodom napríklad v Severnom Macedónsku, Kosove či v Rusku.

Andrej Kiska: Sledovanie novinárov nemôžme tolerovať!

9. Andrej Kiska: Sledovanie novinárov nemôžme tolerovať!

Prezident Andrej Kiska dnes zverejnil stanovisko, v ktorom reagoval na informácie o tom, ako dal Marian Kočner sledovať viacerých známych novinárov a ich rodiny.

Sajfa, Selassie či Fero Joke dohovárajú ľuďom, aby šli k voľbám (VIDEO)

10. Sajfa, Selassie či Fero Joke dohovárajú ľuďom, aby šli k voľbám (VIDEO)

Na sociálnych sieťach známych influencerov a youtuberov pribudli neobvyklé videá, fotky a statusy, v ktorých známe tváre nepromujú žuvačky, nápoje, či aplikácie, ale mladým vysvetľujú, prečo je dôležité ísť k eurovoľbám.