Zomrel kontroverzný režisér Nicolas Roeg, ktorý točil s Bowiem aj Jaggerom

Vo veku deväťdesiatich rokov zomrel v noci na dnes svetovo známy britský režisér Nicolas Roeg. Informovali o tom svetové agentúry s odvolaním sa na umelcovu rodinu. Kultový autor mal na svojom konte snímky ako Muž, ktorý spadol na Zem s legendárnym Davidom Bowiem či Predstavenie, v ktorom si zahral Mick Jagger.

"Bol to skvelý otec," uviedol režisérov syn Nicolas Roeg Jr. "Tento rok v auguste oslávil svoje deväťdesiate narodeniny," dodal. Žiadne ďalšie podrobnosti o úmrtí otca ale nezverejnil.

Pre niektorých pozoruhodný, pre iných kontroverzný režisér vstúpil do filmového priemyslu už koncom 40. rokov minulého storočia. Najviac ho preslávili filmy, ktoré nakrútil medzi rokmi 1970 a 1980, teda Predstavenie (Performance, 1970), Cesta (Walkabout, 1971), Teraz sa nepozeraj (Do not Look Now, 1973), Muž, ktorý spadol na Zem (The Man Who Fell to Earth, 1976) a Bad Timing (1980).

Psychologický thriller Teraz sa nepozeraj s Juliou Christie a Donaldom Sutherlandom v hlavných úlohách vyvolal búrlivé reakcie najmä kvôli veľmi otvoreným sexuálnym scénam. V USA a v Británii bol film prístupný len pre dospelých.