Bookmakeři: Finále StarDance vyhraje Dvořák, věří mu i sázkaři

 

Favority sobotního finále taneční soutěže StarDance jsou herec Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková. Kurzy na jejich vítězství se pohybují od 1,38:1 do 1,52:1. Tomuto páru věří i 60 procent sázkařů. Reálnou šanci na výhru dávají bookmakeři ještě Pavle Tomicové s Markem Dědíkem (2,95:1 - 3,35:1). Vítězství Davida Svobody s Veronikou Lálovou by bylo velkým překvapením (10:1 - 13:1). Vyplývá to z vyjádření zástupců sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila.

"Podle všech logických kritérií by se vítězem měl stát Jiří Dvořák, který si získal uznání u poroty, stejně tak má širokou fanouškovskou základnu. Na druhou stranu, v soutěži se udržela nevyzpytatelná proměnná Pavla Tomicová. Těžko odhadovat, kam až jsou ji diváci schopni dotlačit," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Co se týče zájmu sázkařů, StarDance podle něj v kategorii, do které spadají ještě například Miss nebo Zlatý Slavík, jasně dominuje. Fortuna eviduje také nejvyšší výhru, která letos při StarDance padla. Jeden sázkař dal 100.000 korun na to, že v daném kole vypadne Richard Genzer. Při kurzu 9:1 vyhrál téměř milion.

"Dvořák byl naším favoritem od samého začátku. Když jsme v polovině srpna vypisovali první kurzy, byl jeho kurz 3,7:1 z celé soutěže nejnižší. Jediný, kdo by ho mohl ještě ohrozit, je herečka Pavla Tomicová. U té totiž zafungoval stejný efekt jako před časem u Lukáše Pavláska. Ten sice na parketu nepodával zrovna oslnivé výkony, nicméně diváci kladně hodnotili jeho přístup," doplnila mluvčí Chance Markéta Světlíková. První kolo soutěže se konalo v polovině října.

Podle mluvčího Tipsportu Jiřího Hadravy si na Jiřího Dvořáka vsadily tři pětiny sázkařů. Na výhru Tomicové šla zhruba čtvrtina tiketů, na olympijského vítěze v moderním pětiboji Davida Svobodu 15 procent.

Ve Fortuně se dají uzavírat i speciální sázky. Například na to, že David Svoboda s taneční partnerkou Veronikou Lálovou uzavřou do konce příštího roku sňatek, je vypsán kurz 20:1. Richard Genzer v roli porotce při příštím ročníku má kurz 85:1. Lze si vsadit i na to, kdo se příštího ročníku zúčastní. Největším favoritem je herec a hudebník Václav Kopta (7:1), který měl soutěžit už letos, ale kvůli zranění přenechal místo Genzerovi. Někdejší biatlonistka Gabriela Koukalová má kurz 13:1. Naopak nejvyšší kurzy bookmakeři vypsali na účast prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka (500:1) nebo bývalého premiéra Jiřího Paroubka (600:1).

Finále začíná v sobotu od 20:00.