Hotelové tajomstvá alebo nevšedné požiadavky hostí

 

Zamestnanci hotelov musia predpokladať, že hostia budú mať počas svojho pobytu rôzne požiadavky. Niektoré z nich sú naozaj zvláštne, extravagantné či bizarné alebo jednoducho smiešne.

Reťazec lacných hotelov Travelodge zverejnil kuriózne požiadavky od niektorých zo svojich 19 miliónov klientov, ktorí sa počas uplynulých 12 mesiacov zdržiavali v jednom z 553 hotelov tejto značky.

Časť žiadostí sa týkala spôsobu, akým si hostia priali upraviť izbu. Jeden z nich chcel 100 ružových balónikov v tvare srdca k stým narodeninám svojej babičky. Iný pre zmenu žiadal naplniť vaňu "kopčekmi zmrzliny rôznych príchutí pre manželku k 40. narodeninám".

Láskyplnú starostlivosť - avšak nie o človeka - prejavil hosť, ktorý žiadal, aby v hotelovej garáži cez noc zakryli jeho ferrari dekou, "pretože nemá rado zimu".

Ďalšia početná skupina požiadaviek sa točila okolo zvierat - niektoré z nich išli vykonať ľahšie ako iné. K tým prvým patrila prosba hosťa, ktorý chcel na izbu "poschodovú posteľ pre svoje dve bengálske mačičky Simbu a Nalu". Medzi tie druhé patrila žiadosť hosťa: "Môžete zariadiť, aby dnes večer o deviatej v mori tancovali delfíny a zaistili správnu atmosféru, až požiadam o ruku svoju priateľku?"

Presvedčením, že hoteloví zamestnanci dokážu rozkázať počasiu, potom zjavne trpel hosť, ktorý si prial, aby hotel na noc zaistil sneženie, pretože chce mať nasledujúci deň bielu svadbu.