Kto je kto v seriáli Autoškola

Kto je kto v seriáli Autoškola Foto: Markíza

 Väzeň Pali - Janko Koleník

Janko Koleník Foto: TV Markíza

Je to chalan, na ktorého tunel narazia naši hrdinovia, keď sa snažia prekopať do väzenia. Za to, že ho ukryjú, im pomáha dostať sa k peniazom. Katka ho v každej časti prerobí tak, aby ho nikto nespoznal. Pali sa tvári ako masový vrah, ale v skutočnosti je to veľký dobrák, ktorého zavreli len preto, že dal šéfovi „po papuli". Ten však padol a privodil si väčšie zranenie. Palimu sa pochopiteľne sedieť v base nechcelo, ušiel a zatkli ho opäť, ale už s vyšším trestom. Je veľký rival Ruda. Pokúsi sa zdrhnúť aj z autoškoly, ale nepodarí sa mu to, a tak sa stáva členom rodiny. A začína ju mať viac rád, ako si priznáva.

Karol Hrom - Emil Horváth ml. - Otec Karolíny a veliteľ väzenskej stráže

Emil Horváth ml. Foto: TV Markíza

Veliteľ väzenskej stráže, bývalý generál, ktorého degradovali a upratali, lebo si na každého otváral ústa a neustále vytváral zbytočné konflikty. Chceli ho dostať do dôchodku, s čím, samozrejme, nesúhlasil. Má za sebou mnohé bojové misie a skoro z každej si doniesol nejaké kuriózne zranenie. Je osamelý, a preto mu veľmi imponuje prítomnosť Marty. Jeho dvorenie však pripomína manévre. Karol je veľmi hlučný, lebo celý život niekomu rozkazoval. Manželka mu zomrela, keď na ňu spadla bojová stíhačka. Rád sa udržiava vo forme a veľa cvičí. Má dcéru Karolínu, ktorá sa naňho podala. Vychoval si z nej svojho parťáka.

Peter - Sväťo Malachovský - Strážmajster vo väznici

Sväťo Malachovský Foto: TV Markíza

Peter je lenivec až od kosti. V povolaní vedúceho väzenskej stráže našiel teplé miestečko, kde sa veľa nenamaká a v podstate si je sám sebe pánom. Až do chvíle kedy dostala väznica nového riaditeľa, generála vo výslužbe Karola Hroma. Chudák Peter má čo robiť, aby s ním tak nejak držal krok. Zašívanie a vylihovanie po kútoch väznice definitívne skončilo. Služba pod velením Karola Hroma je životu nebezpečná. Peter sa rozhodne, že lepšie ako stáť mu v ceste bude stáť za jeho chrbtom. A tak sa z unaveného lenivého macka stáva generálova pravá ruka a jeho notorický pritakávač. Aj keď si o jeho spôsoboch myslí svoje, o robotu prísť nechce a tak, síce často nerád, ale predsa, "svedomito" plní všetky generálove rozkazy...

Karolína Hromová - Dominika Morávková - Karolova dcéra

Dominika Morávková Foto: TV Markíza

Karolína je generálova dcéra, pekná baba, ktorá je vychovávaná ako vojak a baví ju to. Je ako „terminátor", nemá problém vyskočiť z idúceho auta. Rudo je z nej úplne hotový a ona ho toleruje len preto, lebo potrebuje vodičák. Je to strohá baba a nemá osobný život. A práve doňho ju začína zasvecovať Rudo.

Dedko - Karol Čálik - Žijúce dvojča zosnulého dedka

Spolu so svojím bratom, dvojčaťom vyhrali peniaze. Celý život sa nevedeli dohodnúť, kto vlastne hodil mincu do automatu a kto vlastne vyhral milióny. Poklad zakopali na mieste, kde teraz vyrástla väznica. Nevraživosť dedkov sa preniesla aj medzi ich rodiny. Bratia sa rozhádali a ich rodiny sa prestali stretávať. V krízových situáciách sa ukazuje ako nesmierne rozhodný, má totiž guráž urobiť veci, na ktoré si ostatní netrúfnu. Miluje vojnové filmy a pozerá ich strašne nahlas, čo, pochopiteľne, vadí každému v ulici.

Karol Čálik Foto: TV Markíza
 

Dedko - Karol Čálik - Zosnulé dvojča žijúceho dedka

Karol Čálik Foto: TV Markíza

Spolu so svojím bratom, dvojčaťom vyhrali peniaze. Celý život sa nevedeli dohodnúť, kto vlastne hodil mincu do automatu a kto vlastne vyhral milióny. Poklad zakopali na mieste, kde teraz vyrástla väznica. Nevraživosť dedkov sa preniesla aj medzi ich rodiny.


Marta - Marta Sládečková - Dedova dcéra a Rudova mama

Marta Sládečková Foto: TV Markíza

Marta je Rudova mama. Dcéra žijúceho z bratov, ktorí vyhrali peniaze. Na chlapov nemala šťastie. Pochovala dvoch mužov, ktorých milovala a s každým má jedno dieťa - staršiu Katku a Ruda. Sama nemá žiadne poriadne vzdelanie, a tak celý život robila kuchárku v školskej jedálni. Túži, aby jej deti mali lepší život, preto Katku posiela na internátnu strednú školu. Katka má pocit, že sa jej chce mama zbaviť, keďže má druhé dieťa s novým manželom. Marta jej nebola ani na svadbe, lebo chcela, aby si najskôr dokončila školu a potom rodila deti a mala rodinu. Nechcela, aby opakovala jej chyby. V podstate by bola spokojná dôchodkyňa, keby nemala Ruda. Peniaze ju zaujímajú hlavne kvôli nemu, lebo ako profesionálny povaľač si ťažko niečo zarobí. Najradšej by ho dobre oženila, ale táto nádej sa jej pomaly rozplýva pred očami. Dostáva s Katkou na starosti autoškolu, neskôr však bude vedieť pomôcť aj pri honbe za pokladom. Zamiluje sa do nej totiž šéf väzenskej stráže.

Marek - Ján Alžbetkin - Syn mŕtveho dedka

Ján Alžbetkin Foto: TV Markíza

Marek je synom mŕtveho dedka, ktorý zanechal dedičstvo. Je to slobodný otec a je narkoleptik. V podstate sa oňho stará jeho syn Riško. Marek je šikovný automechanik, ale jeho diagnóza mu komplikuje život na všetkých frontoch. Snaží sa nájsť pre svojho syna matku aj spomedzi zákazníčok autoškoly. Marek vie byť pri akciách hnacím motorom, ale zároveň aj ručnou brzdou. Nebojí sa roboty a teší sa z toho, že Riško si začína pri ich kriminálnej činnosti konečne tak trochu užívať detstvo. Syn sa mu narodil už na strednej škole a tak sám ešte celkom nedospel.

Katka - Daniela Šencová - Martina dcéra

Daniela Šencová Foto: TV Markíza

Katka je Martina dcéra, ktorá sa s ňou nerozpráva. Má pocit, že sa jej mama chcela zbaviť, a tak sa jej odpratala z cesty. Je to však nedorozumenie spôsobené nedostatkom komunikácie. Katka je kozmetička, je šťastne vydatá a má dve deti - dvojičky Danka a Janku. S manželom Tomášom majú krásny vzťah, v ktorom prekonajú čokoľvek. Chceli by dať deťom viac, ale aj s tým málom, čo majú, vedia byť šťastní. Toto je rodina, ktorá sa krásne dopĺňa. Oni dvaja sa ľúbia a nezbedné deti im to korenia, ako sa len dá. Vie výborne šoférovať, takže sa do autoškoly hodí, ale pokojne aj do akcie. Navyše ako kozmetička pomáha s maskovaním - vie prerobiť človeka, aby vyzeral úplne inak. Je rozhodná a rázna, len často v nesprávnych situáciách. Peniaze by chcela, aby deťom s Tomášom mohli dať úplne všetko...

Rudo - Juraj Kemka - Martin syn

Juraj Kemka Foto: TV Markíza

Rudo je milý chalan, ktorého najlepšie vystihuje výraz jedináčik so všetkými jeho kladmi aj zápormi. Je prehnane sebavedomý, ale tak trochu truľo. Je to ten typ, čo všade bol, všetko videl a potrebuje mať vždy pravdu. Ako sa hovorí, má obe ruky ľavé a ľahko sa premotivuje. Nanešťastie má ten dar prepočuť všetku konštruktívnu kritiku. Jeho bláznivé nápady a neoblomné odhodlanie ich uskutočniť sú však základom skoro každého plánu ako sa dostať k peniazom. V honbe za dedičstvom nachádza svoje skutočné uplatnenie. Keď je Rudo v úzkych, prejaví sa uňho syndróm jedináčika a väčšinou sa slzám neubráni. So ženami nemá veľa skúseností, ale chce sa zaľúbiť. Zamiluje sa do dcéry kapitána väzenskej stráže, ktorá sa snaží urobiť si vodičák. Napriek tomu, že on sám šoférovať nevie, podujme sa naučiť ju to.

Rišo - Dominik Budinský - Marekov syn

Dominik Budinský Foto: TV Markíza

Riško je Marekov syn, ktorý je na samoštúdiu, kvôli otcovej diagnóze. Má samé jednotky, je to múdry chalan. Vie šoférovať a vie opraviť všetko, čo sa hýbe. Keď matka odchádzala od Mareka, on s ňou ísť odmietol, pretože ho otec potreboval a stále potrebuje. Je to chalan so srdcom na dlani, ako jeho otec. Tým, že je stále po otcovom boku, je trochu zakríknutý a väčšinou sa správa ako dospelý. Dokonca miluje svoju rannú kávu. Vďaka jeho technickým danostiam je veľkým prínosom aj pre samotnú trestnú činnosť. S inými ľuďmi pod strechou dostáva Riško viac voľnosti a viac sa mu otvára detský svet.

Tomáš - Peter Kadlečík - Katkin manžel

Peter Kadlečík Foto: TV Markíza

Tomáš je Katkin manžel a svoju ženu miluje. Je to srandista a vie strieľať aj z tých najťažších situácií. Momentálne má upratovaciu firmu, ktorá vyčistí úplne všetko. Žumpy, zbrane, dokonca si ho môžu objednať aj na vyčistenie miesta činu alebo autonehody. Tomáš vie, že to nie je vždy OK, ale robí to pre svoje deti - a čo ho nezabije, to ho posilní. Je zručný a rád sa pustí do akejkoľvek roboty. S Katkou sú na tomto svete jeden pre druhého. A spolu obaja zasa pre deti.

Janka - Charlott Kollárová - Dcéra Tomáša a Katky, dvojička s Dankom

Charlott Kollárová Foto: TV Markíza

Spoločne s bratom - dvojičkou si užívajú detstvo a často komplikujú rodičom život. Jasné, že sa zapletú aj do honby za pokladom. Neskôr nájdu výborné uplatnenie pri odlákavaní pozornosti. Väčšinou sú obeťami ich fórov ich rodičia, ktorí si však už na to zvykli a berú to s humorom. Postupne si začínajú trúfať aj na ostatných členov rodiny, ale tí to až s takým humorom neberú. Nikdy si ale netrúfnu na dedka, toho milujú nadovšetko.

Danko - Danko Wolczko - Syn Tomáša a Katky, dvojička s Jankou

Danko Wolczko Foto: TV Markíza

Klasický malý lump. Užíva si detstvo a často so sestrou - dvojičkou komplikujú rodičom život. Jasné, že sa zapletú aj do honby za pokladom. Neskôr nájdu výborné uplatnenie pri odlákavaní pozornosti. Väčšinou sú obeťami ich fórov ich rodičia, ktorí si však už na to zvykli a berú to s humorom. Postupne si začínajú trúfať aj na ostatných členov rodiny, ale tí to až s takým humorom neberú. Nikdy si ale netrúfnu na dedka, toho milujú nadovšetko.