Nova chystá nový seriál Kameňák a ďalšie novinky

 

 

Televize Nova v únoru představí nový seriál Kameňák, který volně navazuje na úspěšnou filmovou sérii. V seriálu se představí Václav Vydra, Martin Dejdar, Veronika Žilková, Alice Bendová, Oldřich Navrátil a další. Obyvatelé Kameňákova se tentokrát pokusí uspět v celorepublikové soutěži Pozitivní město roku. Na televizních obrazovkách diváci dále uvidí pokračování oblíbených seriálů, hudební i zábavní show, zpravodajství a publicistiku. Vyplývá to z programového schématu, které dnes představila Nova.

"Skupina TV Nova je od začátku svého vysílání v roce 1994 jednou z nejsilnějších televizních značek v České republice. A od začátku měření v roce 1997 je u českých diváků lídrem na mediálním trhu v podílu na sledovanosti v cílové skupině 15 až 54 let," uvedla Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny TV Nova.

Nejsledovanější televizní skupinou byla loni u diváků starších 15 let Česká televize (ČT), následuje Nova, která veřejnoprávní televizi předstihla v hlavním večerním vysílacím čase. Třetí je skupina Prima, která ale zaznamenala největší nárůst. ČT loni zvýšila u svých kanálů v souhrnu podíl na sledovanosti o 0,9 procentního bodu na 30,1 procenta, skupina Nova měla o jeden procentní bod méně a Prima vykázala podíl 22,7 procenta. V hlavním vysílacím čase kralovaly programy Novy s podílem 31,9 procenta.

Už na začátku nového roku nasadila Nova premiérové díly kuchařské show MasterChef Česko, pokračování kriminálního seriálu Specialisté i nové příběhy v seriálech Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2. Televize připravuje další díly dokureality série Malé lásky, divácky úspěšného kriminálního seriálu Policie Modrava a časosběrného dokumentu z prostředí ženské věznice Holky pod zámkem.

Sobotní filmové večery na Nově nabídnou například sérii filmů Piráti z Karibiku, Rychle a zběsile, v premiéře filmy Fantastická zvířata a kde je najít a Legenda o Tarzanovi. Nedělní prime time bude patřit pěvecké show The Voice Česko Slovensko. O osudu soutěžících tentokrát budou rozhodovat Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, rapper Kali a rocker Pepa Vojtek. Novým ročníkem provede dámská moderátorská dvojice Tereza Kerndlová a Mária Čírová.

Tradiční program nabídnou tematické stanice skupiny Nova. Nova Cinema pokračuje s nejlepšími filmovými snímky, Nova 2 s komediálními seriály a sitcomy. Večerní hodiny nadále budou patřit zpravodajské relaci TN2. Nova Action zůstane věrná akčním seriálům. Nova Gold uvede oblíbené starší seriály, soutěže i reality show. Hlavními přenosy na Nova Sport 1 a Nova Sport 2 budou i letos na jaře hokejová NHL, evropské fotbalové ligy, MotoGP, European Golf Tour a další. Videoportál Voyo přichystal na jaro filmovou nabídku, ve které budou například životopisný film Hudba ticha o cestě ke slávě i soukromí operního pěvce Andrea Bocelliho nebo český snímek Úsměvy smutných mužů s Davidem Švehlíkem.