Zomrel spevák a tanečník Dan Nekonečný zo Šumu svistu (VIDEO)

Vo veku 52 rokoch zomrel spevák, showman, tanečník a herec Daniel Nekonečný, napísal dnes Blesk.cz. Podľa serveru bol nájdený v byte v pražských Řeporyjích bez známok života.

Daniel Nekonečný sa narodil 29. júna 1966 v Boskoviciach ako Daniel Konečný. Pred rokmi začínal v skupine Laura a jej tigři, než si založil vlastnú formáciu Šum svistu. Do povedomia verejnosti sa dostal najmä svojim extravagantným vystupovaním aj oblečením, objavil sa aj v niekoľkých filmoch.

Nekonečný dva roky študoval odbor herectvo na DAMU. Prešiel rôznymi povolaniami, vrátane pomocníka v pôrodnici a hrobára. V roku 1990 založil vlastnú kapelu Šum svistu, ktorá sa uviedla multimediálnym vystúpením v Divadle hudby. Jeho sólovým projektom bol album Nekonečný šum, do ktorého sám "naspieval, narvala a do pŕs nabušil" roztodivné melódie.

Každé vystúpenie Šumu svistu bolo plné etnických a exotických prvkov, muzika a spev sa v nich prelínali s karnevalom, ohňom a tanečnicami. Nekonečný si zahral vo filme Otakara Schmidta Eliška má rada divočinu, v snímke Ako sa krotia krokodíly či televíznom filme Historky od krbu. V roku 2008 sa usiloval o účasť v medzinárodnom semifinále hudobnej súťaže Eurovision Song Contest, predtým známej pod názvom Veľká cena Eurovízie.