Tréner futbalistov vypína hráčom wi-fi, aby neponocovali pri hrách

Rakúsky tréner futbalistov Southamptone Ralph Hasenhüttl sa rozhodol "odrezať" svojich zverencov od internetu, aby nemohli hrať do noci online hry. Päťdesiatjedenročný kouč dnes uviedol, že necháva zablokovať wi-fi vo všetkých hoteloch, v ktorých sa jeho tím pred zápasy zdržiava.

"Je to niečo, na čom si vybudujete závislosť, a pred tým musíme hráča chrániť," povedal Hasenhüttl na tlačovej konferencii pred sobotňajším ligovým zápasom v Brightone.

Debatu o závislosti futbalistov na online hrách rozvírilo anonymné priznanie jedného anglického hráča Premier League. V denníku The Sun uviedol, že s populárnou bojovou videohrou Fortnite trávil až 13 hodín denne, čo ohrozovalo jeho kariéru.

Podobný problém riešil Hasenhüttl aj vo svojom predchádzajúcom pôsobisku v Lipsku. "Mali sme tam problémy s niektorými hráčmi - pred zápasom pokojne hrali do tretej do rána. Nie je to malý problém. Ak budete úprimní, je to to isté ako alkoholizmus alebo závislosť na drogách," povedal rakúsky tréner.

Sám verí tomu, že nikto z jeho zverencov vážny problém nemá. "Ale som stále v kontakte s kapitánom a ďalšími hráčmi a hovoríme o tom. Kým to nebude oficiálne vládou uznané ako choroba, budeme musieť chrániť hráčov sami. Čo znamená vypnúť wi-fi večer na hoteli, aby už nemohli hrať," povedal Hasenhüttl, ktorý vedie Southampton od vlaňajšieho decembra.