Kto vyhrá Hry o tróny? Začala posledná séria

Kto vyhrá Hry o tróny? Začala posledná séria Foto: HBO

Viete, čo majú spoločné seriály M.A.S.H, Priatelia, How I Met Your Mother a The Big Bang Theory? Všetko to boli hity, ktoré dokázali k televíznym obrazovkám prilákať milióny divákov, no raz nastala chvíľa, kedy sa osudy všetkých postáv uzavreli v poslednej odvysielanej epizóde.

 

Podobný koniec čaká aj najobľúbenejší seriál súčasnosti, Game of Thrones (v slovenčine Hry o Tróny) z produkcie HBO.

Foto: HBO

Koniec seriálu, ktorý očaril generáciu

Posledná 8. séria osštartovala 14. apríla 2019. Na programe je len šesť epizód, čo je vôbec najmenej od samotného začiatku seriálu v roku 2011. Či je to preto, že sa potenciál scenáristickej dvojice David Benioff a D.B. Weiss vyčerpal alebo nie, budú musieť posúdiť samotní fanúšikovia série.

Čísla však ukazujú pravý opak. Poslednú časť siedmej série sledovalo v premiére neuveriteľných 12 miliónov divákov a konštantne stúpajúca krivka sledovanosti nie je v holywoodskom svete vôbec pravidlom. Mnohé seriály časom popularitu strácajú a ich skalní fanúšikovia kritizujú umelé naťahovanie deja.

Zdroj: Wikipedia.com (Nielsen Media Research)

Hry o Tróny pritom zďaleka nie sú pre každého. Násilie, nahota a častá mimoriadne surová smrť aj tých najobľúbenejších postáv je dôvodom, prečo HBO tento seriál označuje ako mládeži neprístupný (18+). Len počas prvých štyroch sérií scenáristi a režiséri usmrtili 133 hlavných alebo vedľajších postáv, pričom tie bezmenné sa do štatistík ani nerátajú.

Špičkové vizuálne efekty, jedinečné hudobné skóre a prepracované (hoci často kreatívne dizajnované) kostýmy pre stovky komparzistov zo seriálu nerobia lacnú záležitosť. Špekuluje sa, že každá zo sérií stála aspoň 60 miliónov dolárov.

Vychutnajte si Hry o Tróny v HD kvalite

Poslednú 8. sériu a veľké finále Game of Thrones môžete sledovať na vašej domácej televízii v HD kvalite s Digitálnou TV od SWAN-u alebo výhodnými DUO balíkmi (TV + internet) s doplnkovým balíkom HBO.

Alternatívou je streamovacia služba HBO GO s dostupnosťou cez počítač a mobilné aplikácie. Tá ponúka sledovanie počas jedného mesiaca zadarmo, potom vás vyjde na 4,99 eur mesačne.