Natáčanie novej bondovky je kvôli zraneniu agenta 007 odložené

Natáčanie najnovšieho filmu o agentovi Jamesovi Bondovi muselo byť pozastavené. Predstaviteľ titulného hrdinu, herec Daniel Craig, si totiž pri natáčaní scény na Jamajke poranil členok. S odvolaním na miestne zdroje o tom informoval britský denník The Sun.

Natáčanie, ktoré malo po exotickej lokácii pokračovať tento víkend v londýnskych štúdiách Pinewood, je podľa informácií denníka zrušené. Herec sa údajne pošmykol a spadol pri behu, keď sa natáčala jedna zo scén. Kvôli zraneniu musel byť prevezený do nemocnice v Spojených štátoch.

Craig, ktorý si väčšinu kaskadérskych kúskov chce robiť sám, sa pri práci na filme o britskom špiónovi nezranil prvýkrát. Počas nakrúcania filmu Casino Royale v roku 2006 prišiel o dva zuby, o dva roky neskôr pri natáčaní Quantum of Solace prišiel o bruško prsta a pri príprave zatiaľ poslednej bondovky Spectre si zranil koleno.

Craigove zranenie navyše nie je jedinou záležitosťou, ktorá produkciu filmu zdržiava. Minulý rok z projektu odišiel režisér Danny Boyle kvôli nezhodám s producentmi, nahradil ho Američan Cary Fukunaga. Personálnym zmenám sa nevyhol ani scenáristický tím a v ich dôsledku musel byť aj prepracovaný scenár. Premiéra, ktorá bola pôvodne plánovaná na november tohto roka, bola kvôli tomu posunutá na apríl 2020. Hercove zranenie by dátum vydania posunúť nemalo.

Pripravovaný film, ktorý zatiaľ nemá oficiálny názov, bude posledným, kde si má Craig zahrať titulnú rolu Jamesa Bonda. Nástupca do ostro sledovanej role sa zatiaľ hľadá, špekuluje sa napríklad o Idris Elbovi alebo o predstaviteľovi filmového Supermana Henrym Cavill.