Reklama ponúka zadarmo kastráciu záletných mužov

Úrady druhého najväčšieho ruského mesta Petrohradu sa zaoberajú sťažnosťami na reklamný panel istej miestnej veterinárnej kliniky, ktorá ponúka zadarmo kastráciu neverných mužov. Oznámila to agentúra RIA Novosti. Kastrácia zvierat zadarmo nie je, v prípade kocúrov stojí tisíc rubľov (asi 12 eur), mačiek na 2500.

Reklamnou kampaňou, zjavne mienenej žartom, sa podľa ruskej agentúry bude zaoberať petrohradská radnica, miestna kancelária asociácie reklamných agentúr a dokonca vraj aj protimonopolný úrad. Podľa sťažovateľov je reklama urážlivá, nevhodná a diskriminačná. Vyzýva k násilnostiam, ohrozuje základné hodnoty manželstva a podkopáva dôveru medzi ľuďmi.

Pracovníci kliniky v rozhovore s ruskými novinármi potvrdili, že reklama je ich. Rozdiel v cene služby pre kocúrov a mačky je daný fyziologickými odlišnosťami, uviedli. Odmietli ale prezradiť, či sa už prihlásil nejaký záujemcov o bezplatný zákrok.

Tolerantnejší než sťažovatelia sú obyvatelia mesta, ukázala webová anketa servera Rudis. Reklamu väčšina Petrohradčanov považuje za neškodnú