Oldřich Kaiser je po infarkte v nemocnici

Herec Oldřich Kaiser leží po infarkte v nemocnici. Informáciu serveru idnes.cz ČTK potvrdil hovorca Divadla Kalich Jaroslav Panenka. Divadlo začalo začiatkom leta prevádzku novej letnej scény na Žižkove, kde sa uvádzajú hry s Kaiserová účasťou. Kvôli tomu, že herec musí po infarkte zostávať v pokoji, sa niektoré predstavenia presúvajú na september.

"Nová pražská letná divadelná scéna pod žižkovskom vežou pristupuje k zmene programu festivalu Hviezdne leto. Júlové predstavenie s Oldřichom Kaiserom Žena za pultem 2: Pult osobnosti a kabaret Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem presúva na september. Herec momentálne leží na jednotke intenzívnej starostlivosti s prekonaným infarktom myokardu," povedal Panenka ČTK. Presný rozpis toho, kedy sa ktorá predstavenie nahrádzajú, nájdu diváci na facebooku prehliadky Hviezdne leto pod žižkovskou vežou.

64-ročný Oldřich Kaiser sa zapísal divákom do pamäti najmä mnohými scénkami, ktoré zohral s Jiřím Lábusom. Dokáže ale presvedčivo podať aj role vážne. Pilota v Tmavomodrý svět (2001), čudáka vo filme Žralok v hlave (2005), tajomníka Viktora vo filmovej verzii Havlovo odcházení (2011) alebo poradca komunistického premiéra v seriáli České storočí (2013). Päť nominácií na Českého leva získal za nekomické party. Sošku za dve hlavné úlohy (Obsluhoval som anglického kráľa a Klauni) a tri vedľajšie (Pouta, Odchádzanie a Vendeta) však nedostal.