Katy Perry čaká pokuta za kopírovanie piesne od istého rappera (VIDEO)

Hit Dark Horse z roku 2013 americkej speváčky Katy Perry je kópiou o päť rokov staršej piesne Joyful Noise kresťanského rappera Flamea.

 

V pondelok o tom jednomyseľne rozhodla porota v Los Angeles. V noci na dnes to napísala agentúra AP s tým, že porota teraz rozhodne o pokute za porušenie autorských práv.

Spor o pôvod Dark Horse začal v roku 2014, kedy Flame zažaloval Katy Perry a jej ďalší spolutvorca piesne a tiež vydavateľstvo Capitol Records. V žalobe rapper, ktorý sa v tvorbe venuje kresťanským témam, uviedol, že Dark Horse vychádza z jeho piesne Joyful Noise, ktorú v roku 2008 vydal na albume Our World: Redeemed.

Perry a jej spolupracovníci tvrdili, že nikto z nich Joyful Noise nepočul a že Flamea, ktorého občianske meno je Marcus Gray, dovtedy nepoznali. Porota však dala za pravdu Flameovi, ktorý vyhlasoval, že hudba i rytmus sú v Dark Horse takmer z polovice preberajú z piesne Joyful Noise.

Pieseň Dark Horse v americkej hitparáde magazínu Billboard bola jednotkou po štyri týždne a Perry skladba priniesla nomináciu na cenu Grammy.