Novinár si v Anglicku doprial asi najdrahšie pivo na svete

Austrálsky novinár si v jednom hoteli v Manchestri na severozápade Anglicka doprial pivo, za ktorému mu účtovali 55.315 libier. Peter Lalor verí, že vypil "najdrahšie pivo v dejinách", uviedol spravodajský server BBC News.

Lalor si objednal fľašu piva za 5,50 libry, sumu mnohonásobne vyššiu mu zúčtovali omylom. Hotel sa ospravedlnil, ale než stačil situáciu dať do poriadku, Australanov účet opustila suma zodpovedajúca 100.000 austrálskym dolárom. Podľa Lalora potrvá desať pracovných dní, než sa mu peniaze na účet vrátia. A ešte viac ho naštvalo, že prevod peňazí sprevádzal poplatok za transakciu vo výške 1000 libier. "Kým mi tie peniaze nevrátia, nebudem mať pokoj," poznamenal.

"Austrálčania bežne považujú Anglicko za sakramentsky drahé, ale toto je vrchol," posťažoval sa. "Je to pre mňa veľa peňazí. Píšem o krikete, nezarábam veľké peniaze," dodal. Neskôr pripustil, že "pivo bolo dobré", ale "či si myslíte, že žiadne pivo nestojí za 100.000 dolárov, tak budem s vami súhlasiť".

Zaspomínal tiež, že keď mu čašníčka doniesla účet po zaplatení kreditnou kartou, zistil, že si nezobral okuliare na čítanie, a tak nad tým mávol rukou. Ale niečo mu hovorilo, že niečo nie je v poriadku, a tak sa čašníčka spýtal, koľko za pivo zaplatil. Čašníčka sa pozrela - a zostala pozerať s otvorenými ústami. Potom sa spamätala a odbehla za manažérom, aby chybu napravil.

Hotel sa Lalorovi ospravedlnil a sľúbil, že všetko dá do poriadku tak rýchlo, ako to len pôjde.

"Neobvyklý prípad" podľa spoločnosti vydávajúcej platobné a kreditné karty svedčí o tom, ako je dôležité starostlivo skontrolovať v platbách a účtoch všetky detaily.