Nova na Vianoce odvysiela novú Svěrákovu rozprávku Traja bratia (VIDEO)

 Televize Nova na letošní Vánoce připravila tradiční i moderní filmové a animované pohádky a chybět opět nebudou ani komedie. Štědrý den bude v hlavním vysílacím čase patřit hudební pohádce Tři bratři v režii Jana Svěráka.

 

Silvestrovskou noc pak mohou diváci Novy strávit sledováním speciálního dílu show Tvoje tvář má známý hlas, který připomene to nejlepší z jejích předchozích ročníků. Nova to dnes sdělila v tiskové zprávě. Své programy na Vánoce před časem zveřejnila i Česká televize a Prima.

"Vánoční programové schéma jsme sestavili tak, abychom potěšili diváky všech věkových kategorií," uvedla ředitelka sekce programu skupiny TV Nova Alex Ruzek.

Na Boží hod vánoční uvede Nova v hlavní vysílací čas pohádku Nejkrásnější pohádka a o den později, na Štěpána, Jak se budí princezny.

Vedle toho se mohou diváci o vánočních svátcích těšit na klasické české pohádky jako Princezna se zlatou hvězdou, Honza málem králem, Dařbuján a Pandrhola, O statečném kováři nebo O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Nova rovněž nabídne animované filmy Ledové království: Vánoce s Olafem, Hledá se Dory, Zootropolis: Město zvířat nebo dva díly titulu Já, padouch.

Vánoční program mají připravený i tematické stanice Novy. Například Nova Cinema odvysílá na Štědrý večer v premiéře rodinný film Strašidlo cantervillské a v další sváteční dny uvede film Čtvery Vánoce nebo komedie Doktor Hollywood. Diváky Nova Sport čeká řada sportovních přenosů a cen ze soutěží Nova Sport. Konec kalendářního roku bude na stanici tradičně patřit mistrovství světa v šipkách v Londýně.