Nova prinesie ďalšiu sériu SuperStar a nový seriál Co ste hasiči

Na TV Nova se vrátí talentová show SuperStar a uvede nový seriál Co ste hasiči, který nahlíží do sousedského života obyvatel vesnice Horní.

 

Další epizody nabídnou seriály Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Specialisté. S premiérovou řadou se vrací reality show MasterChef Česko. Novináře o tom dnes informovala Alex Ruzek, ředitelka sekce programu.

"Úspěch skupiny Nova je postaven na pokračování dlouhodobě oblíbených seriálů i pořadů a vyváženém zpravodajství. Divákům se zároveň nebojíme nabízet nové zajímavé televizní formáty," uvedla Ruzek.

Skupina Nova, která ve sledovanosti v širší skupině diváků starších 15 let obsadila druhé místo za programy České televize, zařadí novou řadu SuperStar od 16. února. Její šestý ročník nabídne pětičlennou porotu, ve které se k zavedenému Pavolu Haberovi připojí moderátor Leoš Mareš, komik a muzikant Marián Čekovský, účastnice Superstar z roku 2009 Monika Bagárová a herečka Patricie Pagáčová.

Původní seriál Co ste hasiči představí svérázné postavy v čele s velitelem hasičů Petrem (Petr Rychlý) a úplatným starostou Vladimírem (Václav Kopta). Zatímco šéf hasičské jednotky zdolává nebezpečné úkoly, starosta mu hází klacky pod nohy a hodlá hasiče zlikvidovat.

Změny se nevyhnou ve stejnojmenném seriálu týmu Specialistů. Zuzana Májová (Zuzana Kajnarová) odešla, aby se věnovala mateřským povinnostem, Lukáš Panenka (Jakub Štáfek) byl na vlastní žádost odvelen do jiného útvaru. Pod vedením zkušeného majora Strouhala (Martin Dejdar) nastupují do útvaru dva noví členové - kapitán Jana Šafářová (Eva Leimbergerová) a kapitán Tomáše Beran (Jacob Erftemeijer).

V reality show MasterChef Česko, kde se od 5. února představí amatérští kuchaři z celé České republiky, vítěz získá trofej MasterChef Česko, půl milionu korun a také možnost podílet se na tvorbě menu v restauraci jednoho z porotců.

Původní tvorbu budou na jaře na Nově střídat významné filmové premiéry. Na své si přijdou milovníci komiksů. Do vysílání půjdou filmy Doktor Strange, Captain America: Občanská válka a Thor: Ragnarok. Do pohádkového světa zavedou diváky příběhy Kráska a zvíře, Lovec: Zimní válka, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta. Pohled do dávné historie nabídne Král Artuš: Legenda o meči. Filmovou nabídku doplní romantická komedie Dítě Brigite Jones a celá série Rychle a zběsile zakončená premiérovým sedmým dílem.

Skupina TV Nova má pět volně šířených stanic (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action a Nova Gold), tři prémiové stanice (Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International) a stanici Nova +1, která nabízí program kanálu TV Nova s posunem jedné hodiny. Vedle toho provozuje portály Nova Plus a Voyo.

Z výroční zprávy TV Nova vyplývá, že její konsolidovaný zisk se v roce 2018 meziročně zvýšil o více než čtvrtinu na 553 milionů korun, a byl tak nejlepším výsledkem za poslední roky. Tržby naopak meziročně mírně klesly těsně pod hranici deseti miliard korun.

Televize Nova je součástí mediální skupiny CME, kterou loni v říjnu převzala skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Nova se tím do majetku PPF vrací po 15 letech. Transakce ještě stále čeká na schválení antimonopolních úřadů jednotlivých zemí a Evropské komise.