Kto je kto v seriáli Červené pásky (FOTO)

Kto je kto v seriáli Červené pásky (FOTO)
Na Markíze začal nový seriál Červené pásky.

Hlavnou postavou je 16-ročný Jonáš, ktorý nastúpi do nemocnice s obavou, že ho čaká najťažšia noc v živote. Ako to však býva, všetko sa nakoniec vyvinie úplne inak, ako očakávame. Tak je to aj v prípade Jonáša, ktorý objaví nečakaného spojenca v mladom rebelovi Leovi a rýchlo zisťuje, že ich spája viac, ako len rovnaká diagnóza. Leo predstaví Jonášovi nežnú, ale komplikovanú Emu, ktorá sa lieči na oddelení pre poruchy príjmu potravy, a zvláštneho chlapca menom Hugo, ktorý je od osudového skoku do bazéna v kóme. Hugovým novým spolubývajúcim sa stane drzý Erik, ktorého zaskočí náhla srdcová príhoda. V Leovi postupne silnie myšlienka založiť partiu, ktorá by držala spolu. A keď sa v nemocnici objaví výnimočný Adam, zdá sa, že by mohol byť počet členov kompletný...

Odporúčame aj: Na Markíze začína seriál Červené pásky od tvorcov seriálu Sestričky (VIDEO)

V hlavných úlohách nového seriálu sa predstavia nové talenty – Krištof Kelíšek, Peter Kiss, Adam Kubala, Eva Opáleková, Jakub Švec a Adam Trcka. Tešiť sa môžete aj na mnohé známe mená – v úlohách príbuzných či blízkych priateľov mladých hrdinov uvidíte špičkových slovenských hercov – Alexandra Bártu, Milana Bahúla, Dana Heribana, Zuzanu Kanócz, Františka Kovára, Mareka Majeského, Soňu Norisovú a mnohých ďalších. V úlohách lekárov či nemocničného personálu sa budeme stretávať s Dušanom Cinkotom, Jánom Dobríkom, Gabrielou Dzuríkovou a ďalšími.

Pozrite si hlavné postavy a ich herecké obsadenie:

 
Leo „Šéf“ (Jakub Švec)

Mierne drzý úsmev a šibalský pohľad sú jeho poznávacím znamením. 16-ročný Leo vyrástol v Petržalke a vždy bol tak trochu rebel. Rakovinu mu diagnostikovali už keď mal desať rokov a odvtedy absolvoval množstvo vyšetrení a operácií. Nemocnica sa preto stala jeho domovom, ktorý dokonale pozná – presne vie, na koho sa treba usmiať, komu je lepšie sa vyhnúť, či kde si čo vybaviť. Hoci navonok je stále silný a závažnosť svojej diagnózy si nepripúšťa, občas sa aj on ocitne zoči-voči pocitom beznádeje či slabosti. Leo má záujem o Emu, krehké dievča, ktoré má problémy s anorexiou, no zatiaľ nenabral odvahu, aby spravil prvý krok.
 
Jonáš „Zástupca šéfa“ (Peter Kiss)
 

Jonáš je presným opakom vždy vysmiateho Lea – tichý, melancholický introvert, ktorý si radšej svoje pocity necháva pre seba a ťažšie si iných pustí k telu. Celý doterajší život prežil v Košiciach takmer idylicky – ako jediné dieťa milujúcich rodičov Dany (Soňa Norisová) a Tomáša (Marek Majeský) mal ich lásku a plnú podporu. Choroba však všetko zmení takmer zo dňa na deň – je hospitalizovaný v bratislavskej nemocnici, kde prichádza nielen o svoj doterajší život a kamarátov, ale aj o ilúziu dokonalej rodiny. Jonáš hneď po príchode spoznáva Lea, s ktorým sa stanú nerozluční priatelia a začnú spolu zakladať partiu, do ktorej patrí aj krásna Ema. A práve láska k nej ich kamarátstvo a aj vzťahy v partii niekedy poriadne zamotá.
 
Erik „Fešák“ (Adam Kubala)
 


Erik je typickým dieťaťom z bohatej rodiny – doposiaľ dostal všetko, na čo si zmyslel, voči ostatným sa správa nadradene a dokonca šikanuje svojich spolužiakov. Futbal začal hrať len kvôli tomu, aby svojmu otcovi, úspešnému podnikateľovi Borisovi (Alexander Bárta) dokázal, že vie vyhrávať. Jeho otec však doteraz neprišiel na žiadny jeho zápas a pred synom dáva prednosť pracovným stretnutiam a biznisom. Erik sa v nemocnici ocitne po tom, ako náhle skolabuje na ihrisku. Nepripúšťa si však, že by za tým mohlo byť niečo vážnejšie, a tak sa k ostatným pacientom správa nadradene a drzo. Jeho najväčšou oporou sa paradoxne stane jeho mladá nevlastná matka Diana (Sarah Arató), o ktorej si Erik spočiatku myslel, že je len zlatokopka. Postupne však zistí, ako veľmi sa mýlil.

Ema „Dievča“ (Eva Opáleková)


Krásna a krehká Ema je veľmi inteligentná a patrí medzi perfekcionistov. A aj to stojí za jej vážnym zdravotným problémom – do nemocnice ju priviedla anorexia. Choroba je dôsledkom aj jej problematického vzťahu s mamou Ivanou (Zuzana Kanócz). Ema zasvätila svoj život krasokorčuľovaniu a trénovala ju práve mama, ktorá bola na ňu vždy veľmi tvrdá a nútila ju, aby si striktne strážila svoju váhu. Ema je hospitalizovaná už dlhší čas a medzi ňou a Leom to iskrí. Keď však do nemocnice príde Jonáš, veľmi rýchlo sa jej dostáva „pod kožu“.

Adam „Múdry“ (Adam Trcka)

Čistá duša, žije si vo svojom vlastnom svete, ktorý sa dá iba veľmi ťažko pochopiť. Adam je naozaj „výnimočné dieťa“, ktoré však dokáže fungovať v kolektíve, smiať sa, či občas porušiť svoje zabehnuté zvyky. No jeho mozog funguje „vo svojom rytme“. Je veľmi citlivý, hovorí vždy, čo si myslí, nerozumie metaforám a kladie otázky, ktoré môžu byť mnohým nepríjemné. Adam má encyklopedickú pamäť a vyzná sa v číslach. Rodičia ho opustili a tak ho vychoval jeho starý otec Jozef (František Kovár). Adam sa v nemocnici ocitne po nehode na motorke a ako jediný dokáže „komunikovať“ s Hugom, ktorý je už dlhý čas v kóme.

Hugo „Dôležitý“ (Krištof Kelíšek)

Hugo je hlavným rozprávačom príbehu a glosátorom – napriek tomu, že je už dva roky v kóme! Nachádza sa niekde v priestore „medzi nebom a zemou“ a vníma svoje okolie. Tu dokáže normálne komunikovať a občas sa stretne s iným pacientom, napríklad niekým, kto práve podstupuje operáciu a je v anestézii. Po Adamovom príchode do nemocnice sa medzi ním a Hugom okamžite vytvorí puto. Hugov otec Roman (Daniel Heriban) sa cíti zodpovedný za synovu nehodu a tak sa presťahuje zo Žiliny za synom do Bratislavy a začne pracovať v nemocnici ako učiteľ, aby mohol byť so synom každý deň. Doma však nechal manželku a dvoch Hugových súrodencov, čo vyvoláva v rodine veľké napätie.

Fedor (Dušan Cinkota)

Sanitár, ktorý je k detským pacientom veľmi priateľský, no zároveň aj prísny. Pre deti je uznávanou autoritou, veria mu a často sa na neho obracajú vo chvíľach, keď potrebujú pomôcť či poradiť.

Nemocničný personál

Profesionáli, ktorí mladých hrdinov sprevádzajú každodenným životom v nemocnici. Niektorí z nich sú pre nich autoritou, iní oporou a bútľavou vŕbou, ktorej sa môžu zdôveriť.

Primárka Tokárová (Gabriela Dzuríková)

Absolútna profesionálka, pre ktorú je zdravie detí na prvom mieste. Vedúca chlapčenského oddelenia dostala od svojich pacientov prezývku Tokárka.

Doktorka Kňažovská (Tatiana Poláková)

Psychoterapeutka, ktorá je vedúcou dievčenského oddelenia a ktorá si vyslúžila prezývku Kňažná.

MUDr. Bača (Ján Dobrík)

Foto: Markíza

Mladý lekár na chlapčenskom oddelení, ktorý je vynikajúci profesionál, no zároveň veľmi empatický človek.

Leovým mentorom sa stal Viktor (Milan Bahúl), bývalý športový tréner, ktorý je v súčasnosti taktiež hospitalizovaný v nemocnici. Viktor zároveň Leovi nahrádza skutočného otca, ktorý už roky nejaví o svoju rodinu záujem. Leo stratil pred časom aj mamu a tak je jeho jedinou príbuznou, s ktorou ostáva v kontakte a ktorá ho podporuje, staršia sestra Katka (Jana Kvantiková).