UEFA pre budúci týždeň odložila európske poháre

Európska futbalová únia UEFA kvôli epidémii koronavírusu odložila všetky zápasy európskych pohárov, ktoré sa mali hrať budúci týždeň. O ďalšom osude súťaží sa rozhodne na mimoriadnom zasadnutí v utorok, kde sa bude diskutovať aj prípadné zrušenie alebo odloženie letného majstrovstiev Európy.

UEFA už tento týždeň odložila osemfinálové duely Ligy majstrov Manchester City - Real Madrid a Juventus - Lyon, pretože hráči španielskeho a turínskeho celku sú kvôli nákaze v karanténe. Dnes pohárové súťaže kompletne pozastavila a v utorok bude so všetkými 55 členmi prerokúvať ďalší postup, ktorý by mal podľa denníka L'Equipe zahŕňať odloženie európskeho šampionátu o rok.

 

"Vo svetle posledného vývoja situácie okolo COVID-19 v Európe a v nadväznosti na rozhodnutie ostatných organizácií sme sa rozhodli pozastaviť všetky súťaže UEFA," uviedla UEFA vo vyhlásení a dodala, že o možných alternatívnych termínoch bude ešte len rokovať.

"Už včera sme pozvali činovníkov všetkých 55 členských organizácií, rovnako tak ako zástupcov asociácie európskych klubov aj súťaží a FIFPro na utorkovú videokonferenciu, kde preberieme reakciu vedenia európskeho futbalu na epidémiu koronavírusu," pridala UEFA.

Budúci týždeň sa tak neuskutočnia ďalšie dve odvety osemfinále Ligy majstrov Barcelona - Neapol a Bayern Mníchov - Chelsea. Hrať sa nebude ani osem osemfinálových zápasov Európskej ligy vrátane duelu AS Rím so Sevillou.