Na stovkách billboardov sa objavila kampaň ku koronavírusu

 

Společnost BigBoard, která v Česku provozuje venkovní reklamu, spustila na stovkách reklamních ploch informační kampaň k šíření nového typu koronaviru. ČTK o tom informovala mluvčí firmy Pavlína Stránská. Na billboardech a dalších plochách firmy jsou nápisy "Buď ohleduplný" a "Ven pouze s rouškou" a kontakty na web vlády a tísňovou linku 1212.

Kampaň se týká kromě billboardů u silnic také ploch v pražském metru a rovněž digitálních ploch, které umožňují informace ihned aktualizovat podle momentální situace. "Z pohledu podnikající skupiny v ČR se cítíme být spoluzodpovědní za celospolečenské dění, které nám není lhostejné," uvedl předseda představenstva firmy Richard Fuxa a dodal, že v první fázi kampaně do ní společnost vložila více než deset milionů korun.

V Česku je 1165 potvrzených případů nákazy koronavirem, šest nakažených se vyléčilo a jeden zemřel. V zemi platí stav nouze, omezuje vycházení jen na cesty do práce, pro základní životní potřeby nebo k lékaři, a to pouze s pokrývkou nosu a úst. Uzavřeny jsou hranice.